SSL-kvalet
Foto: Privat
SSL-kval

Avgörande kvalmatch - då plockar AIK in en gammal landslagsspelare

ANNONS

AIK:s webb-sändning får idag finbesök av den före detta landslagsstjärnan Peter Fischerström.

En stor snackis förra helgen blev AIK:s webbsändning där man slog på stort inför SSL-kvalet med flera kameror samt flera kommentatorer. Man hade bland annat kallat in SSL-stjärnan och fd AIK-spelaren Andreas Stefansson som flygande reporter. Inför dagens avgörande match mot Hagunda fortsätter satsningen på webbsändningen avslöjar AIK:s produktionsansvarige Björn Kjellbris.

- Vi har under hela säsongen jobbat med kompetenta kommentatorer och flera kameror för att höja kvalitén på sändningarna och skapa en bättre upplevelse för tittarna. Vi steppade upp till kvalet med mer intervjuer och en flygande reporter, säger Kjellbris till Innebandymagazinet.

Stefansson fick mycket beröm för sin insats som rinksidereporter senast men idag finns han inte med nere vid planen. Men istället har AIK kallat in en annan gammal legend.

- Ja, Stefansson gjorde ett bra jobb vid sidan av planen också. Men inför play off 2 steppar vi upp och byter ut den isländska landslagsspelaren mot den före detta svensk landslagsstjärnan Peter Fischerström, 106 landskamper skämtar man inte bort.

Oj vilken värvning!! Vad blir hans uppgift under matchen?

- Med hans kunnande som spelare och han har ju även vart ledare så räknar vi med att få en inblick i hur lagen formerar om sig under matchen. Och sen vill vi ju lätta upp stämningen med hans vassa inlägg och känslor nere från Rinkside.

Hur ser produktionen ut på dagens match?

- Vi startar sändningen 12.30 med fyra intervjuer från Spelare och Ledare för att få den absolut sista känslan av hur lagen laddat upp och hur alla känner inför den avgörande matchen i Solnahallen. Sen fyller vi på med intervjuer i paus samt eftersnack.

Det står 1-1 i matcher och det är vinna eller försvinna som gäller. Hur tror du att det går?

- Detta är en match mellan två mycket starka lag som visat upp sina kvaliteter under de två första matcherna. Så jag tror det segrande laget kommer bli det laget som har mest flyt, vinner duellerna och släpper till minst bakåt. Men färgad som jag är så ser jag att AIK har vunnit tre av fyra matcher i år och tar man med sig den sista perioden från Uppsala in i matchen så får Hagunda det svårt. Men jag tycker ändå att det är skönt att Hagunda är favorittippade.

Innan Kjellbris lägger på luren har han en sista hälsning.

- Missa inte att gå in på InnebandyTV för att köpa en spännande matchen att se på. Även fast vi vet att vi har haft 3000 tittare på gratissändningarna så hoppas vi på att många köper även denna match. Jag skulle helst velat se att vi sprider sporten genom att kunna erbjuda den gratis till alla. Och sen när vi skapat många tittare börjar ta betalt. Nu har vi en klick av innebandyfolk som köper matcherna och vi klarar tyvärr inte av att sprida sporten då.


TV: ”Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5

Den här artikeln handlar om: