Kvartsfinal: Mullsjö-Dalen 1-2
Viktor Nystedt och Rasmus Andersson.
Foton: Per Wiklund
Superligan

Hyllningen: ”Det är två landslagsbackar”

ANNONS

Dalens backduo var instrumental i segern mot Mullsjö under tisdagskvällen.

Tittar man över hela säsongen finns det några backpar som sticker ut lite extra, och ett av dessa hittar vi i Dalen. Lokala förmågorna Viktor Nystedt och Rasmus Andersson har varit väldigt viktiga i Dalens transformation till ett offensivt spelande lag, och i gårdagens match mot Mullsjö kvitterade de ut fina betyg på nytt.

- De gör alltid bra ifrån sig och man ser att Mullsjö-killarna har jättesvårt att komma åt dem i sin press. De gör det bra och är bra offensivt, i box och i PP. Det är grymma killar.

Andersson fick chansen i Sveriges senaste trupp i det läger som till slut ställdes in. Nystedt däremot saknades till och med i den 41 man stora trupp som nya förbundskaptensduon Niklas Nordén och Thomas Brottman tog ut, som var deras första uttagning.. 

- Det är två landslagsbackar. Som det är nu ska båda vara med i landslaget, det är inget snack om saken, säger Dalen-tränaren Urban Karlsson till Innebandymagazinet.

Rasmus Andersson gjorde två av Dalens mål i 7-5-segern mot Mullsjö igår medan Nystedt hittade nätet vid ett tillfälle. Umeå-laget tog en riktig nyckelvinst då man besegrade Mullsjö på bortaplan och därmed tog en 2-1-ledning i kvartsfinalserien.

- Det är härliga matcher mot dem. Fullt ös, riktigt rolig innebandy och två grymma lag. Vi är bättre än dem i två perioder och de är bättre än oss i en. Vi var lite tyngre än dem idag, säger Karlsson.

Efter matchen väntade en bussresa på ca 75 mil hem till Umeå, en resa man tvingas åka iväg på minst en gång till. Man spelar varannan match hemma/borta i slutspelet, men i ishockeyligan NHL så inleds serierna med två hemmamatcher som sedan följs upp av två bortamatcher, innan det blir varannan. Ett system som Urban Karlsson tyckte det skulle vara värt att köra i år.

- Nu hade det funkat bra, i pandemin. Så absolut, visst hade man kunnat göra så, det är inget snack om det. Men annars vill man väl ha varannan, säger han.

Hur firar du vinsten?

- Det är en vinst. Vi måste vinna fyra. Vi ska äta god mat nu och sätta oss på bussen. 

Blir det snabbmat som belöning eller måste man tänka sig för vad man äter under slutspelstider?

- Killarna äter mest hela tiden. Jag ska försöka att äta lite mindre, men de vräker i sig mat. Jag får försöka hålla igen litegrann!


TV: Så kan innebandyn tjänar mer pengar på sina arrangemang

Henrik Berndtson, en av Sveriges mäktigaste inom nöjesindustrin, om målgruppen som innebandyn ska attrahera för att skapa fler intäkter.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: