Allsvenskan södra

SSL-stjärnan har bestämt sin framtid fram till 2024

ANNONS

Valdemar Ahlroth har varit ryktenas man senaste veckorna men nu har han bestämt sig var han spelar kommande 3 år.

Nykvarn hade som mål att gå till SSL-kval denna säsong med det missade man med sju poängs marginal och slutade till slut nia i tabellen. Men till kommande säsong  har man gått ut med att man gör en storsatsning där man har som mål att gå upp till SSL, men man nöjer sig inte där utan man sticker även ut hakan och säger att man ska vinna SM-guld 2025. Något som Länstidningen var först att rapportera om. 

SSL-stjärnan Valdemar Ahlroth återvände till sin moderförening mitt under säsongen tidigare i år efter åtta och en halv säsong i SSL med Tyresö Trollbäcken, Växjö och Storvreta. Under en intervju i en periodpaus i förra veckan hintade Ahlroth om att han var i Nykvarn för att stanna och i helgen bekräftades det när Nykvarn livesände en presskonferens på sin Facebooksida. 

- Vi sticker ut hakan och säger att går vi inte upp till SSL nästa år så är det en katastrof. Nu kommer vi göra en satsning, vi kommer snäppa upp till nästa steg och vi är ute och letar spelare som vi försöker att värva hem och vi tittar även på andra spelare, vi kommer att fylla upp truppen till nästa säsong, säger tränare Sebastian Wahlgren i sändningen. 

Truppen ska vara klar till maj och man är i första hand på jakt efter att få hem spelare som tidigare spelat i Nykvarn men som nu spelar i andra Allsvenska lag. Dessutom har man sju spelare med ett förflutet i klubben som spelar i SSL i Hampus Ahren, Storvreta, Karljohan Ahlroth, Växjö, Markus Jonsson, Växjö, Kevin Rigogiannis, Växjö, Lucas Rigogiannis, Växjö, Simon Westgärds, Växjö och Victor Wettergren, IBF Falun.  

- Vi ska ta hem spelare som vill gå för det och är beredda att satsa 100% för att bli bäst. Så därför är det en katastrof om vi inte går upp. 

Den första hemvändaren som ska se till att Nykvarn går upp till SSL är ingen mindre än just Valdemar Ahlroth som skrivit på ett treårskontrakt för att visa att han tror på satsningen som Nykvarn gör. 

- Det är ett speciellt kontrakt som dels ger mycket förtroende till Nykvarn men även ett kontrakt som betyder mycket för mig. Det är en ära att få spela med Nykvarn, det var länge sedan jag gjorde det och nu hoppas jag att  jag är här för att stanna. Alternativet som finns är att vi fortfarande är en samarbetsförening med Storvreta och kommer vi inte ta steget när vi hoppas så kommer säkert Storvreta vilja dra nytta av mig.   

Kolla in hela livesändningen i klippet ovan.  


Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: