#ibsilly-nytt
Foto: Västerås Rönnby
Superligan

Rönnby värvar forward till nästa säsong

ANNONS

Västeråslaget har gjort klart med nästa säsongs första nyförvärv.

Västerås Rönnby har gjort minst mål av topp åtta lagen just nu men det ska det bli ändring på till nästa säsong då man har värvat in U19-landslagsaktuella Joanna Hjelm från RIG Umeå. 02-födda talangen som har Ingarö IF som moderklubb hann med att göra fyra mål och två assist på sex matcher innan Allsvenskan stängdes ner.  

- Rönnby är en klubb som direkt föll mig i smaken, bra tränare, skönt lag, bra hall. Jag tror laget har stor potential till att utvecklas och nå riktigt långt i SSL framöver. Västerås Rönnby är ett lag jag tror jag kommer utvecklas bäst i som innebandyspelare. Spelmässigt är det ett lag som har en spelstil som passar mig och som jag tycker är väldigt roligt att spela. Jag tänkte mycket på min egna utveckling och vilket lag som ger mig bäst förutsättningar för detta, då blev Rönnby det självklara valet, säger Hjelm i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Jag själv är en person som är ambitiös och väldigt envis av mig, jag ger allt på träning och match och sätter laget före jaget. Som innebandyspelare skulle jag säga att jag är en person som kämpar och springer mycket på planen då jag gillar att sätta press på motståndarnas backar men också att jag är teknisk av mig med klubba och boll.

Tränare Andreas Harnesk om värvningen:  

- Joanna passar in perfekt i vad vi söker till Rönnby. En hungrig och ambitiös spelare som vill väldigt mycket med sin innebandy. Hon är löpstark, teknisk och kreativ. Hon vill gå rakt på mål och ta initiativ med bollen när hon får den. Vi värvar Joanna för att vi tror hon på sikt kan bli en toppspelare men jag tror och hoppas att hon med rätt utveckling kan visa glimtar av sin potential redan nästa säsong. Utöver Joannas fartfyllda, tekniska spel värdesätter jag henne som människa mycket. Det är en bra tjej som vill ge mycket till laget både genom sin inställning och att vara en bra människa utanför planen.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: