Slutspelskampen
Foto: Peter Lindblad
Superligan

Fyra lag gör upp om två slutspelsplatser

ANNONS

Med två omgångar kvar är det tight runt slutspelsstrecket men allt kan avgöras redan i helgen.

Med två matcher kvar att spela av damernas SSL slåss fyra lag om två slutspelsplatser. Västerås Rönnby och Malmö sitter i förarsätet men Warberg och Nacka Wallenstam vill gärna ha ett finger med i spelet och förstöra festen.

7. Västerås Rönnby 32p 0

8. Malmö 31p -2

-------------------

9. Warberg 27p -17

10. Nacka Wallenstam 27p -25   

- Vi hade lite uppförsbacke efter första halvan av säsongen, men efter jul har vi höjt oss flera dimensioner så att vi är med och slåss som en slutspelsplats, trots den lite sämre inledningen av serien och det ser jag som ett plus, säger Malmös Rebecca Mårtensson till Innebandymagazinet.

Som comebackande Mårtensson är inne på så började Malmö serien bedrövligt och man låg i bottenträsket och harvade vid juluppehållet. Men sedan fick man ordning på torpet och började se ut som sig själva igen. Men på slutet har man förlorat fyra av de sex senaste matcherna, dock ska det nämnas att man förlorade mot de fyra bästa lagen i serien och att man har vunnit de två senaste måstematcherna.

- Precis som du säger hade vi fyra raka förluster mot topplag men trots detta fanns det många bra prestationer som vi kunde ta med oss från de matcherna och jobba vidare på. Jag tycker att formen känns bra, det var självklart viktigt för oss att ta sex poäng i måstematcherna. Vi har en otroligt bra känsla i gruppen inför slutspurten av serien.

I helgen kan skåningarna säkra en slutspelsplats om man vinner mot Rönnby som man förlorade stort mot i december.

- Vi är såklart revanschsugna efter vår hemmamatch mot Rönnby och som jag sa tidigare har vi en bra känsla i gruppen och är väl förbereda inför lördagens match.

Faktum är att både Malmö och Rönnby kan säkra varsin slutspelsplats till 99% om Malmö skulle vinna i sudden eller på straffar. Då hamnar både Rönnby och Malmö på 33 poäng vilket är maxpoängen som Nacka och Warberg kan nå upp till men målskillnaden är så pass stor att de inte borde kunna komma i kapp.

- Att ens fundera på att vinna en match i sudden har faktiskt aldrig slagit oss. Vi går in för att ta tre poäng i alla matcher vi spelar och lägger fokus på oss själva.

Hur ska ni se till att revanschera er från den senaste 2-7 förlusten mot Rönnby?

- Vi ska bara gå in och lita på oss själva och det vi gör, följa vår gameplan och kriga i 60 minuter.

Mårtensson pensionerade sig egentligen efter säsongen 2016/17 men gjorde comeback denna säsong när Dam1an stängde ner. En comeback som gett henne mersmak och för lite sedan skrev hon på ett nytt tvåårskontrakt med Malmö.

- Extremt roligt att vara tillbaka i finrummet men framförallt i Malmö FBC, jag känner att jag har mycket mer att få ut så det var inte så mycket att fundera på.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: