SSL Dam
Foto: Per Wiklund
Superligan

Täbys back om intresset från konkurrenterna: ”Klart att jag blir glad”

ANNONS

Lisa Carlsson fick kaptensbindeln den här säsongen och hennes spel fortsätter väcka intresse.


Backens utveckling fortsätter brant uppåt och den här säsongen fick Lisa Carlsson också kaptensbindeln efter Moa Tschöp. 22-åringen fortsätter tillsammans med Tschöp vara en av nyckelspelarna i Täby, som ser farliga ut inför slutspelet.

– Det har väl varit rätt bra faktiskt. Sen så, jag är väl aldrig riktigt nöjd ska jag säga, det finns alltid saker jag kan göra bättre men jag tycker jag har tagit stora kliv i min utveckling den här säsongen så jag får hoppas att jag kan fortsätta göra det den återstående tid som är kvar, men det har varit bra, säger Lisa Carlsson.

Hur har det varit sen du fick bindeln?

– Faktiskt inte nån stor skillnad förutom att jag har bindeln på mig på match utan jag har fortsatt vara den som jag är och inte ändrat nånting egentligen.

Nyligen uttalade sig Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström om Carlsson där han uttryckte att han gärna såg henne i laget.

– Det är såklart att jag blir väldigt glad när jag läser det och att det är folk som tycker att jag gör bra saker ute på banan. Det ger mig en självförtroende-boost eller hur man nu ska uttrycka sig, så det är klart att jag blir glad när folk säger fina saker om en, säger Lisa Carlsson.

Men Sjöström kan få vänta ett litet tag på att få upp Carlsson, som har avtal med Täby.

– Ja, jag skrev faktiskt två år inför det här året så jag är kvar i Täby minst ett år till. Så det sträcker sig över hela nästa säsong då.

Det är uppenbart att backen inte har bråttom att flytta från laget, där hon har spenderat de senaste fyra säsongerna.

– Framförallt trivs jag väldigt bra i Täby. Jag trivs bra i Stockholm, jag har bott här hela mitt liv och jag trivs här. Och sen så har det funkat bra med skolan. Eftersom jag pluggar i Stockholm är det lättast att bo kvar medan studierna är igång. Men som sagt, det är en kombination av skola men också att jag trivs väldigt bra i Täby som förening och i laget, avslutar Lisa Carlsson.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: