Endre-Pixbo: 4-5
Cajsa Elm blev stor matchvinnare när Pixbo bortabesegrade Endre med 5-4.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Avgjorde toppmötet med sju sekunder kvar: "Otrolig lättnad"

ANNONS

Berättar om turbulenta veckan: "Tuff och speciell tid".

Pixbo har en minst sagt turbulent vecka bakom sig där huvudtränaren Jonas Eliasson, tvingades lämna klubben under uppmärksammade former. 

Under söndagen ställdes laget mot erkänt hemmastarka Endre - som bara noterats för en enda förlust hemma på Gotland den här säsongen. 

En siffra som fördubblades under söndagseftermiddagen efter att gästernas Cajsa Elm avgjort matchen fram till 5-4, med sju sekunder kvar att spela. 

– Det var en otrolig lättnad att se bollen gå in. Jag tycker att vi är bättre än Endre i dag och förtjänar segern. Det är riktig starkt att komma härifrån med tre poäng, säger matchhjälten, Cajsa Elm, till Innebandymagazinet efter matchen och berättar om den turbulenta veckan som Mönlycke-laget har bakom sig. 

– Det har varit en tuff och speciell tid, det går inte att komma från. Men den känns som att vi har kommit samman som lag - och kanske kommit ännu närmare varandra nu. Vi kom hit redan i fredags och fick ladda upp i lugn och ro. Det blev en perfekt uppladdning för oss. Det tror jag var viktigt för oss. 

Hon fortsätter: 

– Nu gäller det att vi fortsätter att bygga vidare på den här vinsten och att vi kan ta med oss det här in i slutspelet. Vi har fortfarande gott om sparkapital och det känns som att vi ännu inte har nått någon toppnivå än, säger Elm.

Märker du av några taktiska skillnader nu kontra hur det var under Jonas Eliassons ledning? 

– De nya tränarna har varit här så kort tid, det är svårt att svara på så här tidigt. Men det är klart att det lär bli vissa förändringar i allt från hur vi kommer att spela till hur ledarskapet ser ut. 

Närmast väntar ytterligare en tuff bortamatch för Pixbo, som nästa söndag ställs mot Sirius i Uppsala. Skulle laget vinna den matchen är andraplatsen i tabellen säkrad. 


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: