Sök
kaoset i pixbo
Fredrik Larsson ersätter Jonas Eliasson som huvudtränare i Pixbo Wallenstam.
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

Jonas Eliassons ersättare: "Kommer aldrig vara högljudd"

Pixbo Wallenstam har hittat sin ersättare till Jonas Eliasson.

Efter att Jonas Eliasson överraskande sparkats från sin roll som huvudtränare i Pixbo Wallenstams damer så har man gått och letat efter en ny tränare. I helgens vinstmatch mot Nacka Wallenstam, den första utan Eliasson som tränare, så leddes man av David Börjesson, Emil Larsson och Per Tjusberg.

Nu har man hittat en permanent lösning på tränarfrågan – åtminstone säsongen ut. Fredrik Larsson blir ny huvudtränare fram till sista april, och får med sig Jesper Falk som assisterande.

Det är en välbekant duo för klubben. Larsson har haft lite olika roller i föreningen genom åren men klev tillsammans med just Falk in i mitten av förra säsongen, då dåvarande tränaren Joel Rauswall sjukskrev sig.

Succén lät inte vänta på sig och duon vann samtliga sju matcher man hann spela innan säsongen avbröts, och Larsson siktar på att hålla den sviten vid liv.

- Ja, det är klart att det är målsättningen. Vi går för att ta ett SM-guld och jag hoppas att vi kan rida vidare på den våg vi skapade oss förra året, då hade vi en väldigt bra känsla – det kändes lite extra, säger han till Innebandymagazinet.

Han berättar att Pixbo tog kontakt med honom helgen som gick.

Jag och min kollega (Jesper Falk) brinner mycket för laget, vi hade dem förra året och de betyder mycket för oss. Det var ganska givet att tacka ja när frågan kom. Sen var vi tvungna att kolla på livspusslet när det kom så snabbt, man ska hinna med den civila karriären och andra bitar i livet med. Men det var aldrig några konstigheter, vi vill ställa upp för laget och de har några matcher kvar. Vi känner att vi kan gå in och göra nåt bra för dem, så det var inget snack.

Pixbo ligger trea i den ovanligt jämna Superligan, och kommer ses som en av förhandsfavoriterna till guldet när slutspelet drar igång.

- Vi har helt klart kvalitéer i truppen för att ta ett SM-guld. Utmaningen blir att få truppen i ett bra mode och ge dem energi, förra veckan har påverkat vissa spelare mer och andra mindre. Det handlar om att samla oss nu och lyckas vi med det, så kan vi lätt gå hela vägen.

Vad har du fått för bild av Pixbo i år, av det du har sätt?

- Jag har inte kollat så mycket, helt ärligt. Men jag känner många av spelarna sedan tidigare och en stor stomme kvar från förra året. Jag gissar att kännetecknena fortfarande finns kvar: Att vi har en stabil grund i försvarsspelet, med tre femmor som alla kan pumpa på och vara stabila i matcherna. Jag tror att det är det som vi kommer komma tillbaka till.

Det blir dock ett helt annat läge han kommer in i jämfört med fjolåret. Det har stormat rejält i Pixbo efter Eliassons avsked. Eliasson menade på att spelare funderat att strejka, och ingen i truppen har kunnat kommentera beslutet som togs.

- Det enda vi fokuserar på är att komma in och se framåt. Jag tror mycket på att man kan ta sig ur starkare ur tuffa tider, så man blir starkare framåt - det är den mekanismen jag vill att vi ska få till. Det är full fokus framåt, säger Larsson.

Hur reagerade du på nyheten att Eliasson hade blivit sparkad?

- Jag har varit ganska så bortkopplad så jag var inte med i den processen överhuvudtaget och jag är inte påläst på det heller, så jag har nog inget speciellt att säga. Vi ska kolla framåt och sätta våran prägel på det och hoppas att det kommer ge ett bra resultat, vilket jag är övertygad att det kommer göra. 

Larsson kommer att träffa spelarna för första gången imorgon, men de är sedan tidigare bekanta med honom och hans ledarstil sedan förra säsongen.

- Vad jag vill stå för som ledare ihop med min stab är transformativt ledarskap. Jag tror mycket på att varje individ har något att bidra med och har en roll som gynnar gruppen. Jag vill sätta gruppen inför tydliga utmaningar och det tror jag kommer ge bäst resultat på både kort och lång sikt. Sen vill jag också att vi är förebilder: 

- Vi ska vinna ett SM-guld och ska göra det på ett professionellt sätt. Det har alltid varit mitt ingångsvärde, och det ska gå hela vägen från spelarna upp till mig som huvudtränare.

Om man får ställa två ytterligheter mot varandra – är du en "tyst analytiker" eller "auktoritär motivationshöjare" som tränare?

- Det finns de här fyra färgerna man pratar om inom ledarskap och jag är en blåröd person. Det innebär att jag är analytisk och att jag grundar alla mina beslut på data, oftast, snarare än magkänsla kanske. Jag är också väldigt tydlig på förväntningarna jag har på min grupp och stab. 

- Där kommer min ”röda” del in, du kommer aldrig se mig stå och vara högljudd på en match, du kommer se mig vara väldigt interaktiv med spelarna och de kommer veta vilka förväntningar jag har på dem. Det förbereder jag oftast innan, avslutar Larsson.


TV: Poddpanelen om att landslagslägret ställdes in - ”Stort frågetecken”

Rätt eller fel att SSL-klubbarna vägrade skicka spelare till landslagsläger?

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Endre i avgörande matchen Seger för Endre som utjämnade mot Pixbo Wallenstam Endre vann – håller serien mot Pixbo Wallenstam vid liv

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten