lillån-örebro 3-4
Allsvenskan södra

Örebro segrade i jämt derby – se alla målen här

ANNONS

Drog ifrån i tabellen efter tre poäng mot rivalen Lillån.

De delar både stad och arena, och i tabellen skiljde det bara en poäng inför måndagens derby mellan Lillån och Örebro. Efter matchen skiljde det fyra poäng då Örebro kunde vinna den jämna matchen med 4-3 vilket gjorde att de befäste sin sjätteplats i tabellen.

En spelare – som så många gånger förr – var instrumental i Örebros vinst var lagkaptenen Markus Lindgjerdet. I gårdagens derby stod han för två nya mål (har nu gjort 32 poäng), och han kunde inte låta bli att skicka en liten pik till rivalen efter matchen.

- Jag fick höra från Lillån att jag är gammal och inte orkar springa, men jag tror jag sprang med än någon i deras lag, säger han till Nerikes Allehanda

Örebro har traditionellt sett varit lite av storebror bland rivalerna och spelade i SSL så sent som 2018/19.

- Det är lite snack om storebror och lillebror och de har legat bättre än oss i tabellen. Men kollar man de tre senaste matcherna har vi vunnit och kontrollerat matcherna, säger Lindgjerdet. 


Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Marcus Bofeldt i målform – Lillån IBK vann mot Fristad

Den här artikeln handlar om: