#ibsilly-nytt
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Han blir Warbergs nya tränare

ANNONS

Nu står det klart vem som kommer att träna klassiska Warberg IC de kommande tre åren.

Den 14 december fick Johan Gustafsson lämna Warberg efter endast några månader som huvudtränare i herrlaget. Assisterande tränaren Anton Drake fick ta över huvudansvaret och till sin hjälp fick han warbergslegendaren Andreas Wahman. 

Men i förra veckan meddelade Warberg att man går skilda vägar med Drake efter säsongen och att man hade en ny tränare på gång. Nu står det klart att det blir den före detta Linköpingstränaren Johan Astbrant som tar över Warberg de kommande tre åren. 

- Warberg har en historia som andas framgång och som inte många lag kan mäta sig med. I och med framgångarna som varit har det skapat bra förutsättningar för nuet. Jag har både som spelare och ledare varit på ”andra sidan” och sett vilket intresse som finns och vilka känslor innebandyn skapar hos Varbergarna, säger Astbrant till klubbens hemsida och fortsätter:

- Warberg har ju under de senaste säsongerna arbetat just med ett generationsskifte med stort fokus på att utveckla unga spelare, det är något jag verkligen gillar och det kände jag att jag vill jag vara med på. Jag kommer att jobba stenhårt för att göra Varbergarna stolta över sitt lag!

 Sportchef Kimmo Eskelinen om värvningen:

- Känslan är lite wow faktiskt! Det känns riktigt kul att vi kan locka en tränare av Astbrants kaliber till Warberg och att vi därmed säkerställt en väldigt viktig post i ett tidigt skede. Vi har haft ett flertal träffar och samtal med Johan där vi ganska omgående kände att han är rätt profil för oss, både sett till honom som ledare men också i hur vi tänker kring själva spelet och utvecklingen av det. Han är en tränare med mycket hjärta och passion och samtidigt en kravställare som sätter en tydlig stämpel på hur hans lag skall agera. Ihop med sin dokumenterade erfarenhet att utveckla unga spelare till toppspelare i Sverige så ser vi honom som det perfekta valet för oss just nu.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: