#ibsilly
Johan Astbrant står utan huvudtränarjobb för tillfället men kan tänka sig återvända till tränaryrket.
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Astbrant öppen för nya uppdrag: "Behöver en större utmaning"

ANNONS

Får vi se den meriterade tränaren i ett nytt SSL-lag inom kort?

Tittar man på lediga tränarnamn på marknaden så är Johan Astbrant uppe bland de mest meriterade. Han hjälpte till att etablera Linköping på tabellens övre halva och tog även laget till två SM-finaler (2015 och 2016).

För två månader sedan valde han att lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Linköping, och har sedan dess stått utan jobb. Till Corren säger han nu att han börjar bli rastlös i sin innebandyfrånvaro.

- Det tuffaste är att inte tillhöra någon grupp, efter att ha hållit på med lagidrott i 30 år. Nu är man plötsligt ganska ensam och för att dämpa den känslan betyder familjen jättemycket.

I dagsläget finns det ingen vakant tränarroll i herrarnas SSL men till nästa säsong kommer Kalmarsund utse en efterträdare till Alexander Brinkmann, där  Mikael Hill har nämnts som tänkbar kandidat för rollen. Astbrant är själv tydlig med vad han vill ha för typ av jobb

- Det var ganska tyst i december, men nu har det börjat ringa mer och mer. Men ska jag hoppa på något ska det kännas helt rätt och det viktigaste för mig är att det blir en resa. Jag vill inte ta ett helt färdigt lag där jag bara förväntas rita pilar och vinna matcher. Jag behöver en större utmaning än så, säger han till Corren. 



TV: Poddpanelen: Så ska säsongen 2020/21 slutföras

SM-final i Globen utan publik? ”Kommer vara jävligt tomt”

Den här artikeln handlar om: