#ibsilly-nytt
Foto: D-foto
Allsvenskan södra

Warberg går skilda vägar med sin tränare

ANNONS

Warberg meddelar att Anton Drake inte kommer fortsätta som tränare nästa säsong.

Tidigare idag gick Sportexpressen ut med uppgifter om att den före detta Linköpingstränaren Johan Astbrant gjort klart med ett nytt lag. Enligt tidningen skulle han vara klar för Warberg kommande säsong. Men huvudpersonen själv dementerade uppgifterna till tidningen.  

– Jag har pratat med Warberg precis som jag gjort med många andra lag. Men jag har varit tydlig med att jag inte vill göra klart med något lag för tidigt. Det är ovisst kring vilka serier lag kommer tillhöra och sådana bitar. Med respekt mot andra tränare så är det också svårt att säga att jag är nära något lag. 

Bara någon timma senare så gick Warberg ut med ett pressmeddelande att den nuvarande tränaren Anton Drake lämnar laget efter säsongen och flyttar hem till Örebro. 

- Efter att Jonas Gustafsson försvann från oss har vi haft en vakans på huvudtränarrollen, och Anton har tagit den platsen alldeles utmärkt och gör ett bra jobb med laget dagligen ihop med Andreas Wahman och övrig stab. Vi har haft en dialog med Anton om framtiden och när hans avtal nu går ut om två månader landade vi i att en förlängning inte blev aktuell. Jag vill tacka Anton för ett bra jobb under sina två säsonger i Warberg, jag är helt säker på att han har en fin framtid som innebandytränare, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Sportchefen nämner också att man har en ny tränare på gång men inte att de skulle vara just Astbrant. 

- Eftersom vi haft en dialog med Anton så har vi varit medvetna om situationen, och har på så sätt kunna jobba parallellt med andra alternativ. Jag känner mig tillfreds med situationen och tror att vi ganska snart ska komma i mål med en väldigt bra lösning. 

När Innebandymagazinet frågar Eskelinen om den väldigt bra lösningen är Johan Astbrant svarar han så här via sms:

- Det stämmer att jag har haft kontakt med Astbrant men han tackade nej till oss. Jag tror inte att han är intresserad av en allsvensk klubb. 

Warberg ligger just nu tvåa i Allsvenskan och ser ut att bli ett av de fyra lagen från södra Allsvenskan som får kvala upp till SSL. Så huruvida lagets nya tränare blir SSL-tränare eller Allsvensk-tränare återstår att se.


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: