Lördagens SSL
Foto: Per Wiklund
Superligan

Bomben: Linköpings tränare lämnar - "min tank är tom"

ANNONS

Johan Astbrant lämnar Linköping efter 8 år som tränare i föreningen.

Linköpingstränaren Johan Astbrant väljer på egen begäran att lämna Linköping Innebandy i samförstånd med klubbledningen. Detta betyder också att David Gillek nu tar ensamt ansvar som huvudtränare för Linköpings SSL-lag samtidigt som Martin Laakso kommer tillbaka i rollen som assisterande tränare för laget.

Johan Astbrant har varit klubbens tränare under åtta säsonger (med något kort uppehåll) och varit den tränare som tagit Linköping till den absoluta Sverigetoppen där de båda SM-finalerna (2015 och 2016) självklart sticker ut. Gårdagens match mot Jönköping blev därmed Johan Astbrants sista för klubben.

 -Alla som känner mig vet vilket driv, passion och hjärta jag har för innebandy och för Linköping Innebandy i synnerhet och just dessa saker kräver jag av min omgivning och när min tank är tom och jag själv inte kan erbjuda det så känner jag att det är dags och kliva åt sidan. Att lämna över stafettpinnen till David Gillek känns bra och jag önskade att jag hade haft samma energi som innan för att fått avsluta på bästa sätt tillsammans. Jag önskar verkligen hela staben och spelarna lycka till framöver. Jag vill också passa på att tacka alla spelare, ledare, sponsorer, publik eller rättare sagt alla människor runt Linköping Innebandy, utan er hade jag aldrig fått uppleva alla minnen som vi skapat tillsammans, skriver Johan Astbrant när han nu kliver av tränaruppdraget.

Johan Astbrant tog över Linköping som tränare under säsongen 2013/2014 och redan under sin första hela säsong som huvudtränare (2014/2015) tog Johan Astbrant Linköping till sin första historiska SM-final i Globen. Samma år blev Johan även utsedd till årets tränare i Superligan.

Säsongen därpå (2015/2016) lotsade Astbrant på nytt laget till en SM-final (på Tele2 Arena) där det blev ytterligare ett silver till Linköpings prisskåp. Linköping har varit ett pålitligt slutspelslag och utmanare att slåss om de ädlaste medaljerna under Astbrants era som huvudtränare och även ett SM-brons kunde adderas säsongen 2017/2018.

Innan Johan klev in som tränare hann han dessutom med 122 SSL matcher och 86 poäng som back i Linköpingströjan.

 -Johan har betytt oerhört mycket för Linköping Innebandy och hela vår resa till att bli ett topplag i Sverige. Det finns ytterst få så skickliga coacher som honom i innebandyvärlden och vi vill tacka honom för allt han gjort för oss, säger Linköpings sportchef Johan Fredriksson.

Linköping Innebandy tackar Johan Astbrant för allt fantastiskt han gjort för klubben och önskar givetvis stort lycka till med framtida projekt.

Första matchen för nya tränarduon Gillek/Laakso blir hemmamatchen mot Växjö den 9 december.

Källa: Pressmeddelande 


TV: "Helt egen nivå - han är definitivt landslagsmässig"

Omgångens sexa - helgens bästa spelare i SSL.



 

 

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: