Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Uppgifter: Johan Astbrant har fått nytt uppdrag

ANNONS

Den före detta Linköpingstränaren uppges vara klar för ett lag som spelar i Allsvenskan just nu.

Den 28 november slog bomben ner i Linköping när huvudtränaren Johan Astbrant valde att lämna laget under pågående säsong. Den framgångsrika tränaren hade tränat laget i åtta säsonger och fört Linköping till två SM-finaler men i november tog bensinen slut. 

- Alla som känner mig vet vilket driv, passion och hjärta jag har för innebandy och för Linköping Innebandy i synnerhet och just dessa saker kräver jag av min omgivning och när min tank är tom och jag själv inte kan erbjuda det så känner jag att det är dags och kliva åt sidan, sa Astbrant då. 

Innan Astbrant blev tränare hade han en lång karriär bakom sig som spelare där han representerat Vimmerby, Helsingborg och Linköping. Totalt blev det 122 SSL-matcher och 86 poäng som back i Linköpingsröjan. Exakt två månader efter avhoppet den 28 januari gick Astbrant ut och sa att han saknade innebandy och att han letade efter ett nytt uppdrag. 

- Det tuffaste är att inte tillhöra någon grupp, efter att ha hållit på med lagidrott i 30 år. Nu är man plötsligt ganska ensam och för att dämpa den känslan betyder familjen jättemycket. Men ska jag hoppa på något ska det kännas helt rätt och det viktigaste för mig är att det blir en resa. Jag vill inte ta ett helt färdigt lag där jag bara förväntas rita pilar och vinna matcher. Jag behöver en större utmaning än så, 

Enligt uppgifter till Sportexpressen ska Astbrant nu ha hittat rätt lag där han kan göra denna resa som han pratade om i januari. Den stora utmaningen kommer att bli att få Warberg IC att bli ett topplag i SSL igen. Det klassiska halländska laget har vunnit fyra SM-guld men det var 13 år sedan man vann en SM-final senast. Just nu ligger laget två i Allsvenskan och slåss om att bli ett av de fyra lagen som ska kvala upp till SSL senare i vår. Enligt tidningens uppgifter ska han vara klar men det är uppgifter som Astbrant förnekar. 

– Jag har pratat med Warberg precis som jag gjort med många andra lag. Men jag har varit tydlig med att jag inte vill göra klart med något lag för tidigt. Det är ovisst kring vilka serier lag kommer tillhöra och sådana bitar. Med respekt mot andra tränare så är det också svårt att säga att jag är nära något lag, säger Astbrant till tidningen.


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: