Veckans 3 chockbesked
Foto: Per Wiklund
Superligan

Storvretas chockbesked dagen efter giganternas kamp

ANNONS

Landslagsaktuella Storvretastjärnans säsong är över.

Igår spelades giganternas kamp mellan 2010-talets två dominanter på herrsidan i svensk innebandy. Mycket talar för att det tolfte raka SM-guldet kommer att hamna hos antingen Storvreta eller Falun. 

Tidigare i veckan har vi skrivit om att Faluns Emil Lundmark antagligen missar resten av säsongen och att säsongen definitivt eller till och med karriären är över för dalalagets Johan Fahlström.  

Idag kom nästa chockbesked och den här gången är det Storvretas Simon Götz som missar resten av säsongen. Backstjärnan som var uttagen till Brolldéns 41-manna starka landslagstrupp föll med knät i golvet i matchen mot Mullsjö i förra veckan. Efter en undersökning är det konstaterat att fallet orsakade en korsbandsskada.

− Jag snubblar på en motståndare i matchen mot Mullsjö och faller med knät mot backen. Inget märkvärdigt med situationen egentligen men den tar väldigt olyckligt och bakre korsbandet har blivit skadat. Jag kunde inte för mitt liv drömma om att det skulle vara så allvarligt, säger Götz till Storvretas hemsida.  

Nu väntar 12 veckor i ortos (ortopediskt knäskydd) och skulle skadan på korsbandet läka bra under tiden så blir det rehabträning för att träna upp muskulaturen runt knät i bästa fall efter de veckorna. Men i värsta fall kommer det krävas en operation och då är det nio till tolv månaders rehab som väntar.   

- Först och främst blev jag chockad över beskedet. Man har ju sett situationer när andra skadat korsband och när de ligger och vrider sig i smärtor. Jag upplevde det inte på det sättet och har väl hela tiden tänkt att det varit som en mindre smäll mot knät som sedan går över. Men nu är det som det är och man har börjat förlika sig med situationen. Nu ska jag göra allt för att komma tillbaka starkare än någonsin.

Sportsligt ansvarige Henrik Ededahl om skadan och om man kommer förstärka upp laget:

- Tråkigt för Simon med skadan nu när allt skall avgöras. Just nu känns det tryggt med den truppen vi har och vi kommer inte behöva leta efter någon ersättare utan det skall lösa sig med befintlig trupp. Vi har fler som känns trygga i den positionen. Nu måste rehaben få ta sin tid och Simon bli återställd.


TV: "Blivit farligt senaste tiden"

SSL-forwarden Andreas Stefansson om farliga utvecklingen i svensk innebandy: "Alla ska stöpas i samma form"

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: