Chockbeskedet
Foto: Per Wiklund
Superligan

Faluspelaren tvingas till operation - säsongen kan vara över

ANNONS

Faluns Emil Lundmark har ett svårt val framför sig med två olika varianter av operation.

Säsongen kan vara över precis när det roliga ska börja för Faluns Emil Lundmark. 22-åringen fick en känning i knät mot Mullsjö den 30 januari och dagen efter mot Thorengruppen blev det ännu värre. I helgens match mot Höllviken saknades han och igår fick han sin dom.

Magnetröntgen visar att det är en menisk-skada och Lundmark måste operera sig. Han har fått två olika alternativ att välja emellan, det ena alternativet är att ta bort en bit av menisken och vara tillbaka om cirka en månad i spel igen.  Det andra alternativet är att sy ihop menisken men då är säsongen över och han är tillbaka till hösten istället. Men det alternativet är långvarigare och bättre för framtiden. 

– På kort tid blir det ingen skillnad, men efter karriären kan det bli problem. Jag får olika svar varje gång jag rådfrågar någon. Vissa säger: "Du ska leva ett långt liv utanför karriären, då kanske du vill ha ditt knä hundraprocentigt." Andra säger: "Din idrottskarriär är en stor del av ditt liv så de eventuella krämporna efter karriären är värt det," säger Emil Lundmark till Dalarnes tidningar.   

Det är inget lätt val som Lundmark har att ta ställning till, skulle han välja alternativ ett så kan han komma tillbaka lagom till en SM-semifinalserie. När 22-åringen bestämde sig för att gå till Falun för två år sedan så var det mycket på grund av chansen att få spela slutspel, något han aldrig fick chansen till under sina två säsonger i Örebro. Förra säsongen ställdes ju slutspelet in och nu kan skadan sätta stopp för slutspelsdrömmarna om han väljer alternativ två.   

– En av de stora anledningarna att man flyttade till Falun och har krigat på i löparspåren i alla år, är för att spela slutspel, så det är klart det är riktigt tungt. Jag siktar på att spela många år till så det kommer att komma fler chanser. Det kunde ha varit värre. 

Faluspelaren kommer missa onsdagens gigantmöte mot Storvreta oavsett vad han väljer för alternativ. Operation väntar i slutet på veckan och han kommer göra sitt val efter han konsulterat med läkaren som ska operera honom.


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: