Säsongen är över
Foto: Per Wiklund
SSL

Säsongen och kanske karriären är över för Falustjärnan

ANNONS

Falun har drabbats av sin andra allvarliga knäskada på väldigt kort tid.

Igår skrev vi om att Faluns Emil Lundmark kunde ha spelat färdigt för säsongen på grund av en meniskskada. Lundmark hade två operationsalternativ att välja på: 1. om han skulle ta bort en bit av menisken och vara tillbaka i spel om en månad. 2. Sy ihop menisken och vara tillbaka till hösten, men slippa men i framtiden.

Nu står det klart att även Johan Fahlströms säsong är över och kanske hela karriären efter ytterligare en knäskada. Falun tar emot Storvreta hemma idag men Fahlström åker istället till Stockholm för att operera sitt knä. 2019 drabbades han av en korsbandsskada i slutspelet och på våren ett år senare var han tillbaka på planen igen. Men han har besvärats av knät hela tiden och skulle därför göra en mindre operation i januari. Men under operationen upptäckte läkarna att det var något större fel med knät.

- Det var där som mardrömmen började. När jag vaknade efter narkosen frågade läkaren om jag hade skadat mig igen på sistone, för när de hade gjort operationen såg de att 70 procent av korsbandet var av igen, säger Fahlström till Sportexpressen och fortsätter:

- Då förstod jag att det inte var bra och läkaren sa att om jag vill fortsätta spela innebandy så rekommenderar de att jag gör en ny korsbandsoperation. Då sjönk det in för mig att vi pratar om åtta-nio månaders rehab igen, efter att planen egentligen varit att göra en mindre operation och vara borta tre till fem veckor. Då är det tungt och då börjar man brottas med riktigt tunga känslor.

Under dagen kommer Fahlström göra en ny korsbandsoperation och går allt bra skulle han kunna vara tillbaka i spel igen runt årsskiftet. Fahlström som har mer eller mindre varit skadad de tre senaste säsongerna vet inte om han har motivationen att någonsin kommer tillbaka till planen igen.

- Jag kommer operera mig, göra en rehab och sedan får jag ha ett samtal med sportchefen i Falun. Jag känner mig inte redo att lämna laget IBF Falun, men om kroppen redan sagt så tydligt att den inte vill spela innebandy på den här nivån är det kanske där vi kommer landa till slut.

Den 26-åriga backen har spelat de tio senaste säsongerna i Falun och varit med på dalalagets fantastiska resa som inneburit 5 SM-guld, 2 SM-silver och 2 SM-brons. Totalt har Fahlström spelat 234 matcher i den rosa tröjan och gjort 43 mål och 42 assist.


TV: Stjärnan om hemlighetsfulla telefonsamtalet

Andreas Stefansson ångrade sitt beslut: "Blev ledsen" - "Fan, vad har jag gjort nu?"

Matchrapporter: Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Seger med 8-5 för Växjö mot IBF Falun IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: