#ibsilly-nytt
Foto: Tomas Brandt Wangel
Allsvenskan norra

RIG-spelaren lämnar Umeå direkt och flyttar ner till Visby

ANNONS

RIG-spelaren tröttnade på att inte få spela match och tog med sitt pick och pack och drog till Visby istället.

RIG-spelaren Jacob Almström har tröttnat på att inte få spela några matcher i Herr1an så precis innan transferfönstret stängde i söndags så skrev han på en dubbellicens med Visby i norra Allsvenskan och tog sitt pick och pack och flyttade dit.

- Jag var trött på att inte få spela matcher, senaste matchen med RIG var 7 november. När beslutet kom från förbundet att Herr1an drar igång i mars som tidigast kände jag att det var nog, säger Almström till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Jag hade varit och besökt Visby och var väldigt nöjd med dem. De erbjöd mig en dubbellicens och jag tackade ja för att få chansen att spela matcher under våren och även få en liten tjuvstart inför hösten.

18-åringen går sista året på RIG Umeå men de närmaste månaderna kommer han plugga på distans för att sedan återvända till Umeå när säsongen med Visby är över. Sedan blir det ett par månader till i Umeå innan han tar studenten och sedan flyttar tillbaka till Visby för att spela med gotlänningarna kommande två säsongerna.

- Jag flyttar tillfälligt till Visby och stannar här under resten av säsongen. Så tränar här då med laget samt spelar matcher. Kommer därmed att varken träna eller spela matcher med RIG fram tills säsongen med Visby är över.

Ta studenten från RIG och sedan flytta till Gotland för att spela med Visbys herrar eller Endres damer verkar vara oerhört populärt bland RIG-spelare om man tittar bakåt i historien. Varför tror du att det är så?

- När man väljer klubb är helheten viktig inte bara själva innebandyn. Vet iallafall att Visby är en väldigt proffsig klubb som hjälper till med allt runt omkring och det gör säkert Endre också. Tror därför att många RIGare som ska välja klubb gillar Visby och Endre på grund av detta. Finns även ett stort innebandyintresse på Gotland som säkerligen lockar många spelare.

Du fick sätta dig på tåget från Umeå ner till Gävle och vara med på bänken i Helgen när Sätra besegrades med 6-5. Hur var det?

- Det var kul att få se en match på plats, det var ett bra tag sen man fick göra det. Skulle säga att Visby hade majoriteten av spelet men Sätra var effektiva i sina avslut samt en målvakt som storspelade i målet. Men blev tre rättvisa poäng att ta hem till ön.

Med tanke på vad du fick se i helgen, vad kan du komma in och bidra med till Visby redan i år?

- Jag vill bidrag med mer fart och aggressivitet i spelet. Bredden i laget tror jag kommer bli viktig så det är något som jag vill höja. Älskar att spela boxplay så hoppas på att få förtroende där för att höja den siffran.

Video: Kolla in en av superräddningarna som Sätras målvakt stod för mot Visby 


Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå

Den här artikeln handlar om: