#ibsilly
Matchen mot Nacka Wallenstam var senaste gången Karlstad tog tre poäng.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Vill värva sig ur krisen: "Allsvenskan vi tittar på mest"

ANNONS

Nästjumbon i SSL tittar på förstärkningar.

Karlstad har haft en jobbig säsong. Man inledde starkt med segrar mot topptippade lag som Malmö och Västerås Rönnby, men har därefter tappat rejält och haft otur med covid-19. Senaste vinsten kom i början december när Nacka besegrades på bortaplan.

Nu skriver Värmlands Folkblad att klubben letar efter förstärkningar inför slutspurten av serien.

– Att hitta SSL-spelare just nu är omöjligt, alla har kontrakt och det är ingen som bryter det, det finns inte. Det är allsvenskan vi tittar på mest just nu. Det är klart att tabelläget gör att vi tittar lite mer än vad vi hade gjort annars, så är det, säger sportchefen Mathias Engelbrektsson till Värmlands Folkblad.

Det är inte bara spelarkontrakten som gör det svårt att värva i dagsläget. Pandemin har satt stora ekonomiska spår på alla klubbar och Karlstad har därför tufft att kunna plocka över spelare.

– Dels har vi ekonomin där vi knappt har några intäkter, sen är det också svårt att få spelare att flytta hit i det här läget. Men vi har lite krokar ute, säger Engelbrektsson.

Karlstad spelar sin nästa match på lördag när man gästas av Warberg.

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: