Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Missnöjd trots en skrällpoäng mot sina gamla adepter

ANNONS

Västerås Rönnby var väldigt nära en storskräll men fick nöja sig med en poäng och en stor bekräftelse från motståndarna.

I helgen blev Västerås Rönnby det andra laget någonsin att ta poäng mot serieledarna Team Thorengruppen i Superligan i deras hemmaborg. Något som bara Endre lyckats med tidigare då de vann i sudden innan juluppehållet. Men att Rönnby skulle göra det var en betydligt större skräll och dessutom missade superstjärnan Veera Kauppi Endrematchen medan hon var tillbaka igår och spelade fram till Thorengruppens kvittering. 

Tyvärr för Rönnbys del så förlorade de matchen i sudden trots att de hade ledningen med både 2-1 och 3-1. Skrällpoängen var en klen tröst då Rönnby borde tagit med sig alla tre poäng hem till Västerås menar tränare Andreas Harnesk på.

 - Jag är besviken över att vi inte får med oss tre poäng. Spelade defensivt jäkligt bra och dödade deras omställningsspel. Vi hade tre tunga femmor som gjorde allt för varann. Tycker att vi skapade omställningslägen för att vinna matchen. Borde ha gjort minst ett mål till, sa Harnesk till VLT.se efter matchen.   

Serieledarna är stora favoriter till att vinna guldet om ett par månader medan Rönnby just nu håller på att kämpa sig till en slutspelsplats. Harnesk har tidigare tränat de flesta av Thorengruppens spelare som då spelade i IKSU och som vann SM-guld. Efteråt pratade han med ett par spelare som berömde Rönnby för genomförandet av matchen. 

- De var helt lyriska över hur mycket de hatar att möta oss och sa att det var det bästa Rönnby de någonsin har mött. Kul att höra sånt, det blir man glad av. 


TV: Stor skillnad på domarnivån i herr- och daminnebandy

Poddpanelen: "Jättekonstigt att tjejerna inte får fajtas om det som killarna gör"

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby

Den här artikeln handlar om: