Corona-pandemin
Efter lindriga symptom är Urban Karlsson nu redo att åter ta plats på bakom Dalens bänk.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Frisk efter covid-19: "Var inte sugen på det – fyller 50 snart"

ANNONS

Sjukdom- och skadedrabbade Dalen börjar se en ljusning.

Dalens match mot Storvreta, som skulle spelats strax innan jul, blev inställd efter att flera covid-19-fall upptäckts hos Umeå-laget. Urban Karlsson, klubbchef och ledare i A-laget, berättar att sju spelare varit drabbade. Dessutom åkte Karlsson själv på covid-19. 

- Man var inte sugen att få någon Corona, jag fyller ju 50 snart. Men det var knappt någonting, var mer som en liten förkylning, säger han från ett snöigt Umeå till Innebandymagazinet.

Karlsson, som nu är frisk från viruset, berättar att ingen av spelarna fått allvarliga symptom. 

- Det är ingen som är jättedålig. Jag är frisk nu, jag fick besked i förrgår att jag inte smittar längre. Men vi ska inte ses någonting innan den första januari.

Laget är dock fortsatt skadedrabbat, men börjar träna den första januari och ska spela match två dagar senare mot Sirius.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: