Damallsvenskan
Ravelius Hammarby låg på en andraplats när serien stängde.
Foto: RIG Umeå
Allsvenskan östra

Tre månader utan spel: "Svårt att motivera sig"

ANNONS

Damallsvenska Hammarby går i väntans tider. Serien är pausad sedan en tid tillbaka och det är högst oklart när – och om – den startar igen.

I slutet av oktober kom beslutet att Damallsvenskan tillsammans med flera andra serier pausades tills vidare på grund av Coronapandemin. Det har inneburit en tre månaders lång paus från innebandyspel Hammarby, som när serien pausades låg tvåa i Allsvenskan Östra. Stockholms Stad har dessutom stängt ner hallarna vilket gör att det blir utomhusträning för "Bajen" som gäller.

- Vi pratade huruvida vi skulle kunna köra utomhus tillsammans, men vi avvaktar ett tag till med det, säger Julia Ravelius, tvåa i Hammarbys interna poängliga, till Innebandymagazinet.

26-åriga Ravelius har också representerat de närliggande klubbarna Tyresö Trollbäcken, Tullinge, Huddinge och Högdalen under sin karriär och har tre SSL-säsonger på sin meritlista.

- Vi slutade träna direkt, när serien stängdes ner faktiskt. Så det har varit tre månader utan laget nu.

Hur lägger du själv upp träningen under rådande omständigheter?

- Jag kör lite styrka på mornarna. Sen kör jag lite intervaller och löpning, antingen innan eller efter. Jag försöker att träna sex gånger i veckan, sedan får man in någon promenad då och då också (skratt), så man bara slipper sitta hemma. 

Hur blir det att komma in i spelet med klubba och boll om säsongen väl drar igång senare?

- Det har man ju inte underhållit…så det blir lite svårare. Men man har spelat såpass länge nu så det borde sitta i ryggmärgen. Jag hoppas man kommer in i det om man bara får någon träning på sig. 

Har ni hört något mer från förbunds- eller klubbhåll kring en eventuell återstart?

- Nej, det sista jag hörde var att de strök A-scenariot, att det skulle starta den 16:e januari. Det förstår man ju eftersom hallarna inte är öppna då. Så det blir väl i februari eller mars, om det nu blir något. 

Känns det frustrerande att bara gå och vänta?

- Ja, det tycker jag. Nu har jag verkligen kommit in att träna, men min träning är kanske inte helt 100 rent innebandyspecifikt. Det är väldigt mycket styrka och intervaller. Det kan bli svårt att motivera sig till att träna innebandy när man inte vet när det drar igång. Men man får försöka göra det bästa av situationen!

En del SSL-lag har lånat in spelare från Allsvenskan under uppehållet, bland annat har din lagkamrat Moa Delshammar skrivit på ett korttidsavtal med Täby. Hade en liknande lösning kunnat vara aktuellt för din del?

Hade man fått frågan hade jag kunnat göra det. Det hade inte varit helt omöjligt. Det är väl Coronaläget som är problemet, men annars är det inget som hade hindrat mig eftersom jag inte har något som förbinder mig till Stockholm heller.

  


Podcast avsnitt 17: Kent Göransson

Warbergs SSL-tränare gästar Fredrikssons innebandypodd

Matchrapporter: Bele Barkarby tvingas till kval trots seger mot Hammarby IBF Älvsjö AIK utklassade Hammarby IBF på bortaplan Oavgjort för Hammarby IBF hemma mot Tyresö Trollbäcken Ny tung förlust för Hammarby IBF – som tvingas lämna serien Telge SIBK klart för kval efter seger mot Hammarby IBF

Den här artikeln handlar om: