Skadeläget i dalen
Foto: Per Wiklund
Intervju

Dalens skadelista växer - "Stor portion otur"

ANNONS

Skadorna fortsätter att grina Dalen i ansiktet - Ludwig Svensson tvingades lämna Mullsjömatchen med knäsmärtor: "Obehaglig känsla"

Dalen kan se tillbaka på en höst med en enorm mängd skador. 

I söndagens match mot Mullsjö kom nästa: Backen Ludwig Svensson som tvingades lämnade planen på bår med en befarad korsbandsskada. 

– Det var en märklig situation där jag försökte undvika att kollidera med en spelare i deras lag och överböjde benet, säger Ludwig Svensson till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Det smällde inte till, men det var en obehaglig känsla som är svår att beskriva, 

I slutet av veckan väntar magnetröntgen för 22-åringen som fick lämna sjukhuset i Umeå sent under söndagskvällen. 

– Jag gjorde en skiktröntgen där de kunde konstatera att knät inte var svullet, vilket är bra. Läkaren som jag pratade med var försiktigt optimistisk, men vågade inte utesluta en korsbandsskada. Det är bara vila tills jag vet mer. 

Ni har haft enormt mycket skador i år - vad tror du att det beror på? 

– Det har varit helt sjukt och det känns som att vi har minst en ny skada per match. Ser man på vilken typ av skador som vi har råkat ut för är det mycket smällar och inte så mycket förslitningsskador. Jag tror att det är en stor portion otur, säger Svensson, som är imponerad över hur laget har tacklat skadorna. 

– Jag tror att vi har haft åtta nya spelare som har kommit in under hösten. De har gjort det jättebra och anpassat sig både i laget och till vårt spelsystem. De förtjänar enorm credd för det. 

– I går var Emil Wiklund bland de bästa på planen och Viktor (Hammarstedt) som gjorde sin första match såg jätteintressant ut även han. Det är kul att se. 



Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: