Christoffer Andersson har gått från klarhet under hösten.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Christoffer Andersson är i sitt livs form: "Jätteskillnad mot förra säsongen"

ANNONS

Ligans bästa spelare i powerplay: "Alltid varit en spelare som trivs i den spelformen".

Fantastiska 66 poäng under sista säsongen i Höllviken följdes upp av godkända 42 under debutsäsongen i Dalen. Nu är Christoffer Andersson på väg mot nya rekordsiffror. 

– Vi har verkligen hittat rätt i offensiven, det är en jätteskillnad mot förra säsongen. Spelmässigt passar det mig mycket bättre att komma högre upp i banan och det gör automatiskt att jag kommer till fler lägen. Då vet jag att jag är ett hot, säger Andersson, som tillsammans med Kim Nilsson toppar hela seriens poängliga på 28 poäng inför helgens omgång. 

Trots poängsuccén tar den gänglige skåningen succén med ro - och väljer hellre att prata om kedjekamraterna. 

– Jag spelar i en väldigt bra omgivning, vilket underlättar för mig. De är väldigt begåvade och serverar mig fina lägen hela tiden. Då är det bara att tacka och ta emot, säger Andersson som har fler förklaringar till framgångshösten. 

– Jag la grunden i somras under försäsongen. Jag har inte varit i närheten av att den träningsmängden, det har gjort mig till en bättre spelare. 

En annan faktor bakom högerskyttens succé stavas powerplay där 24-åringen gjort närmare en tredjedel av sina poäng. 

– Jag har alltid varit en spelare som trivs bra i den spelformen och jag gillar att sätta den avgörande passningen eller söka avslut. Det passar mig. Vi har fått ganska bra stämt och omgivningen som jag har runt mig där är även där väldigt bra. Vi har hot från alla positioner och skapar ytor för varandra. 

I dag väntar Mullsjö - som innan uppehållet stod för en mäktig upphämtning mot Storvreta. 

– Det är alltid kul att möta Mullsjö och det brukar alltid bli jämna matcher. I fjol torskade vi alla matcher mot dem i förlängningen, så det är dags för revansch nu. Jag tror att det blir jämnt nu igen, förutspår Andersson, och ger sin syn på varför laget har haft så svårt att ta poäng på hemmaplan. 

– Det är en fråga som vi har ställts oss också, men jag tror att vi har skrämt bort hemmaspöket nu efter vinsten mot Fagerhult. Nu blickar vi framåt. 

Trivs ni bättre på bortaplan? 

– Just nu är det ungefär samma sak att spela borta som hemma med tanke på att publiken inte är välkommen. På bortamatcherna kommer man lite närmare varandra som lag och vi är ju vana med långa resor. Det är naturligt för oss att sätta oss i en buss och åka genom Sverige. Men att det är så stor differens i år tror jag mest är en slump faktiskt. 

Du fick fina lovord av Mikael Hill - veckor senare fick han sparken - hur känner du kring det? 

– Det är alltid kul att få beröm - inte minst av förbundskapten. Men oavsett vem det är som tränar landslaget så är det upp till mig att prestera så bra som möjligt, gör jag det hoppas jag en dag på att kunna representera landslaget. 

Han fortsätter: 

– Tidigare har landslaget känts väldigt avlägset och det är ingenting som jag har gått runt och tänkt på. Jag lägger fokus på det jag gör i Dalen, sen får vi se vad som händer, säger Andersson avslutningsvis.

Fotnot: Intervjun gjordes tidigare i veckan och idag stoppades Anderssons medverkan i matchen av Dalens sjukgymnast.  


Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: