Täby förlorade mot Jönköping

Täby föll efter dålig start mot Jönköping

Jönköping tog greppet om bortamatchen mot Täby i Superligan SSL dam i första perioden, och ledde med 4–0 i paus. Trots en uppryckning av Täby vann Jönköping matchen med 6–5 (4–0, 2–4, 0–1).

Jönköpings tränare Johan Ivarsson tyckte så här om matchen:

– En riktigt skön seger där vi krigade ner Täby. Tjejerna gav verkligen allt och offrade sig i alla situationer. Hemmalaget hade mycket boll, men vi skapade väl så många chanser och träffade målramen ett flertal gånger. I sista perioden tycker jag att vi stänger ner matchen på ett bra sätt, beröm till samtliga spelare!

Målgörare för Täby var Ellen Nyman 2, Julia Croneld, Matilda Sjödin och Moa Tschöp, medan Jönköpings mål gjordes av Moa Jakobsson, Alma Kilpeläinen, Fanny Kruse, Emmy Rommedahl och Emma Thorsson. Ett av Jönköpings mål var ett självmål.

Det här betyder att Jönköping ligger på tionde plats i tabellen, och Täby är på åttonde plats.

Lördag 19 december möter Täby Pixbo Wallenstam hemma 15.00 och Jönköping möter Malmö FBC hemma 14.00.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre