Magisk November
Foto: Christofer Axelsson
Superligan

Dalenspelarens magiska månad kan leda till landslagsdebut

ANNONS

Superligans hetaste spelare i november kan ha spelat till sig en plats i landslaget.

November månad har varit en enda lång Eriksgata för Dalenforwarden Christoffer Andersson där han gått från medelmåttig poängspelare till Superligans allra hetaste poängkung. Han inledde november med att göra blygsamma 1+0 i 8-2 vinsten mot Jönköping och han avslutade månaden med att i princip helt på egen hand sänka Sirius med 2+3 i 7-2 vinsten. Totalt gjorde Andersson 9 mål och 11 assist under november.

- Jag vet inte vad det beror på men det har gått bra under hela försäsongen och det har även rullat på bra på alla träningar under säsongen. Men framförallt spelar vi offensivare i år och det passar mig bra. Vi skapar hur många chanser som helst på match och med det stämmet som vi har i femman räcker det att bara vara effektiv för min del. Så en offensivare innebandy och bra kedjekamrater är nog nyckeln, sa Andersson när Innebandymagazinet pratade med honom efter Siriusmatchen.

8 poäng på de fyra första matcherna blev till 28 poäng efter novembers sluta och nu får Andersson fira miniuppehållet med att ligga i delad ledning i både poängligan och assistligan. 24-åringens framfart under november har väckt förbundskaptens Mikael Hills intresse.

- Klivet han har tagit kanske framförallt sista månaden är något man gått och väntat på. Fortsätter han att prestera på den här nivån är han såklart intressant. I höst har han klivit fram stort sen har han även gått från att vara målskytt till att nu även ha fler assist än mål, vilket också tyder på att han har utvecklats, säger Hill till Västerbotten Kuriren.

Faktum är att ligans hetaste forward aldrig gjort mer assist än mål en säsong under hela sin SSL-karriär. Just nu har han gjort 13 mål och 15 assist. Det är så unikt med flera assist än mål så att det bara har hänt vid ett enda tillfälle undre karriären, ungdomsåren inräknat. Det var säsongen 2015/16 då Andersson gjorde 16+17 i Allsvenskan. Anledningen till att han gör flera assist i år menar Andersson på beror på hans omgivning där han inledde säsongen med att spela med Daniel Sonidsson och Niclas Brohlin-Ljung men när Sonidsson byttes ut mot Alexander Hedlund så ökade hela kedjans produktion.  

- I början när jag spelade med Sonidsson så var han en mer utpräglad målskytt så då blev det att jag fick passa mer. Men nu spelar vi en så rolig innebandy där bollen går som på ett snöre och om det är jag som ska passa eller avsluta spelar inte så stor roll. Jag tycker alltid att jag har haft bra passningar men jag har inte haft som uppgift att passa tidigare.

Så det återstår att se om Andersson kan göra en lika bra decembermånad som november för då är det nog stora chanser att han får chansen att göra landslagsdebut i Finnkampen den 6 februari.

- Spelar han på det här sättet är han såklart väldigt aktuell för landslaget, avslutar Hill till VK.  

 

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

FAKTA

Christoffer Anderssons magiska november

  • 1 november 1+0 mot Jönköping
  • 8 november 1+2 mot Linköping
  • 14 november 1+3 mot Falun
  • 19 november 1+3 mot Fagerhult Habo
  • 22 november 3+0 mot Thorengruppen
  • 29 november 2+3 mot Sirius
Den här artikeln handlar om: