#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund, Robin Andersson och Tomas Brandt Wangel
Superligan

Fyra fd SSL-spelare om helgens comeback

ANNONS

I helgens fick vi se fyra gamla SSL-spelare göra comeback i Superligan igen efter några års frånvaro.

Som de flesta vet om vid det här laget så är de flesta serierna nedstängda på grund av Coronan-pandemin runt om i landet och runt om i Europa. De tillfälliga nedstängningarna har fått SSL-lagen att låna in spelare på korttidsavtal, först kom den tjeckiska invasionen där runt 30 spelare sökte sig till svenska klubbar. Men nu har den tjeckiska ligan öppnat upp igen och alla har vänt tillbaka. Men samtidigt som tjeckiska ligan öppnade upp meddelade Schweiz att det inte blir något mer spel i år där nere och som ett brev på posten börjar flera schweiziska spelare dyka upp i SSL. Den senaste trenden är dock att SSL-lagen börjar titta sig omkring i närområdet och lånat in spelare som spelat i SSL tidigare och trappat ner i Herr1an. I helgen gjorde fyra före detta SSL-spelare comeback i Svenska Superligan och Innebandymagazinet har pratat med alla fyra. 


Jim Johansson slutade i Dalen efter säsongen 2016/17 men gjorde comeback året efter i slutet när Dalen hade skadeproblem och spelade de 10 sista matcherna för Dalen den säsongen. Efter det har han öst in poäng i Herr2an och Herr1an innan han gjorde comeback i Helgen i Team Thorengruppen. Han tog plats i förstafemman men det blev inga poäng i förlustmatchen mot Dalen  med 3-10.

- Det kändes jätteroligt, dock så är de en helt annan atmosfär, vara borta ett tag sen direkt in i hetluften, de är en stor omställning men de kändes som jag kom in i det mer och mer för varje byte. En träningsvecka och en till fight sen kommer de sitta som vanligt igen är jag säker på.

Vad säger du om din insats?

- Jag var ojämn, hade några riktigt fina chanser men all cred till "Månstret" (Måns Parsjö Tegnér) som gjorde en fantastisk insats idag. Ju längre matchen gick ju mer kom jag in i de som sagt. Men det kan bara bli bättre! 


Moa Delshammar gjorde tre säsonger med Täby i SSL men som 19-åring valde hon att trappa ner en nivå och har sedan dess spelat i Allsvenskan. Där har hon blivit en hyllad poängdrottning och de två senaste säsongerna har hon gjort 104 poäng för Hammarby i den östra allsvenskan. I helgen gjorde hon comeback i sin moderklubb Täby efter 8 års frånvaro från SSL och hon fick komma in efter halva matchen. Hon höll på att göra mål i sitt första byte men fick kliva av poänglös i sin comeback som slutade med en 5-8 förlust mot Lund. 

  - Det var roligt trots att omständigheterna till varför detta blivit möjligt är enormt tråkiga. Jag är väldig glad och tacksam att jag får möjligheten att spela innebandy fortfarande när de flesta inte får. 

Vad säger du om din insats?

- Jag är nöjd med de få byten byten som jag gjorde även fast jag hade önskat att de var fler. Vi skapade några farliga målchanser och höll tätt bakåt så det känns som ett godkänt betyg för en premiärmatch utifrån de förutsättningar jag fick. 

29-åriga Oliver Uhrberg har spelat sex säsonger i SSL, tre med Helsingborg och tre med Växjö. Efter säsongen 2015/16 lämnade han Växjö och flyttade tillbaka till Skåne där han spelat i Herr1an med Munka Ljungby sedan dess. I helgen så var backen åter tillbaka i SSL när Helsingborg besegrade Pixbo. Det blev dock inga poäng för Uhrberg.

- Det var jäkligt kul tycker jag! Kanske lätt och säga nu när det blev vinst men har ändå saknat utmaningen av att spela på högsta nivå.

Vad säger du om din insats?

 - Nja jag tycker jag gör en okej match men inte så mycket mer. Det var ändå 3-4 veckor sen jag höll i en innebandyklubba så jag försökte att göra det enkelt för mig idag. Kommande matcher blir det kanske några fler flipp på bortre.


Erik Nilsson spelade i SSL två säsonger mellan 2010-2012 med Umeå City. Med de 8 senaste säsongerna har han spelat i allsvenskan med Wibax Piteå där han öst in över 300 poäng och varit en av  norra allsvenskans allra bästa poänggörare. Förra helgen gjorde han comeback i SSL med Dalen och stod för två poäng i vinstmatchen mot Fagerhult Habo. I helgen spelade han i förstafemman när Dalen körde över Thorengruppen med 10-3 dock blev det inga poäng för Nilsson denna gång. 

- Ja men det har varit riktigt kul då chansen dök upp. Det hade såklart aldrig vart aktuellt en vanlig säsong men denna säsong är ju allt annat än vanlig. 

Vad säger du om dina två insatser?

 - Jo med tanke på förutsättningarna så är jag ändå nöjd, jag har inte hunnit träna en enda träning med Dalen och tycker ändå att jag går in och gör två helt okej insatser. Jag hade såklart önskat ännu mer men Dalens spel passar mig bra och jag har fått spela med riktigt bra spelare som gjort det enklare att komma in i det.

Tanken var att du skulle spela två matcher med Dalen, blir det en fortsättning eller hur ser det ut?

- Vi får se, jag kommer prata med tränarna och beroende på hur det går att lösa rent praktiskt samt hur det ser ut på skadefronten så får vi se helt enkelt. Jag är utlånad i 30 dagar så det är ju ett par matcher kvar som jag skulle kunna vara med på. 

 

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

Den här artikeln handlar om: