Foto: AC.Kårhag
Superligan

Warberg har aldrig varit bättre än nu

ANNONS

"Vi är ett vinnande lag som ibland förlorar, inte ett förlorande lag som vinner ibland"

Warberg har gjort sin bästa säsongsinledning någonsin i Svenska Superligan efter sju spelade matcher. Just nu parkerar man på en sjätteplats i tabellen på tio poäng. Det är en klar förbättring mot det tidigare rekordet på sex inspelade poäng och en nionde plats.

- Tycker absolut vi börjat starkt, tycker dock vi varit ganska ojämna i vår prestation som lag även om resultaten varit hyfsade. Tror att om vi kunnat hålla en mer jämn nivå matcherna igenom hade vi tagit poäng i nästan alla matcher vi spelat hittills, säger Andrea Envall till Innebandymagazinet.  

Warberg är inne på sin femte säsong i högstaligan och man har slagits i botten varje säsong. Man har slutat tolva tre gånger och den andra säsongen var deras bästa då de slutade tia. Poängdrottningen Envall menar på att säsongens topplacering inte är en engångsföreteelse utan man är på den övre halvan för att stanna.   

- Vi är bättre än tidigare år, vi är ett vinnande lag som ibland förlorar, inte ett förlorande lag som vinner ibland.

21-åringen har spelat i Warberg hela karriären förutom förra säsongen då hon testade på lyckan i Pixbo Wallenstam. Där fick hon en betydligt mindre roll än vad hon var van med och slutade på 22 poäng. Något som var sämre än alla tre tidigare säsonger i SSL med Warberg som slutat på 30+ poäng per säsong. Men nu är hon tillbaka där hon hör hemma och presterar bättre än någonsin och har till och med fått chansen i A-landslaget.  

- Tror Warberg är rätt miljö för mig, trivs i rollen jag har och får ut mycket av mina styrkor, sedan fick jag en nytändning utav året i Pixbo. Utvecklades en hel del på många plan, vilket jag kunnat förvalta på ett bra sätt i år. Men har mer i mig känner jag.

Idag står dock poängdrottningen och Warberg inför en tuff utmaning då Täby kommer på besök. Täby har nämligen vunnit de fem senaste mötena lagen emellan och Warberg har bara lyckats att vinna en endast gång mot stockholmarna.

- Siffrorna mot Täby tidigare har varit bra om man ser till att vi varit ett bottenlag och de ett topplag, det är ett motstånd som passat oss.

Vad måste till för att ni ska lyckas bryta förlusttrenden mot Täby?

- Det är inget mirakulöst som behöver hända, vi ska bara fokusera på det vi är bra på och hålla en jämn nivå matchen igenom så ska det inte vara några problem, jag tror på oss och vårt spel, och att det kan drabba vilket lag i serien som helst!

Det är ju många matcher som skjuts upp på grund av Corona-pandemin och det diskuteras om säsongen borde pausas eller inte. Hur tänker du om det?

- Såklart man vill spela, men man vill också göra det som är bäst för att minska pandemin. Man får helt enkelt bara följa strömmen och lita på att de som bestämmer gör så gott det går för alla parter.

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Täby avgjorde matchserien mot Endre

FAKTA

Warbergs säsongsinledning

Placering och antal poäng efter 7 spelade matcher.

  • 16/17: 12:a 6 poäng
  • 17/18: 9:a 6 poäng
  • 18/19: 14:e 0 poäng
  • 19/20: 14:e 2 poäng
  • 20/21: 6:a 10 poäng
Den här artikeln handlar om: