Djurgården vann mot Strängnäs

Djurgården ny serieledare efter seger mot Strängnäs

Djurgården vände och vann mot Strängnäs hemma med 5–4 (1–2, 2–1, 2–1) och är ny serieledare i Allsvenskan norra herr efter sju spelade matcher, två poäng före Visby. Visby har dock en match mindre spelad. Strängnäs ligger på elfte plats i tabellen.

– Det är alltid jämnt och tufft när vi möter Strängnäs, det har byggts upp en form av derby stämning. Vi var riktigt bra i special teams idag, det var det som gjorde att vi kunde gå vinnande ur denna strid, kommenterade Djurgårdens tränare Mikael Öhman efter matchen.

Matchen var helt jämn efter två perioder, 3–3, innan Djurgården avgjorde i sista perioden.

Patrik Schantz gjorde två mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Fredric Gustavsson, Patrik Kareliusson och Jakob Åkerlund, målen för Strängnäs gjordes av Anton Ekstrand 2, Niklas Engman och Tim Lindgren.

Djurgården tar sig an Visby IBK i nästa match borta lördag 21 november 17.00. Strängnäs möter samma dag 16.00 Tullinge hemma.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Strängnäs kvalklart trots förlust mot Lund Elit Djurgården segrare hemma mot Sirius