Sök
Corona-pandemin
Foto: Mats Gustavsson, D-foto och Kjelle Svensson
Allsvenskan norra

Ska säsongens stoppas eller inte?

Tre allsvenska tränare tycker till om förbundets beslut att stoppa damallsvenskan men inte herrallsvenskan och om säsongen bör stoppas för alla.

Vi upplever just nu tuffa utmaningar som vi aldrig ställts inför tidigare. Fler regioner får skärpta restriktioner och fler och fler förbundsserier tvingas till att pausa verksamheten på grund av Corona-pandemin. Just nu är det bara 7 förbundsserier som spelas på som vanligt medans 25 har pausats. En livlig debatt senaste tiden har varit att förbundet valt att pausa damallsvenskan men inte herrallsvenskan med motiveringen att det är flera allsvenska herrspelare som helt eller delvis har sitt idrottsutövande som yrke än det är allsvenska damspelare som har. Förutom jämställdhetsdebatten så debatteras det även livligt om inte alla serier borde pausas helt och hållet nu när det ser ut som det gör i samhället med smittspridningen. 

Vi har frågat tre allsvenska herrtränare vad det tycker om att herrallsvenskan spelar på medan damallsvenskan har pausats.       

- Jag har ingen åsikt om herrar kontra damer. Det man borde diskutera är väl om vi ska spela överhuvudtaget. Vi får inte gå och handla och vi får inte gå på gym men vi får spela innebandy. Jag tycker den diskussionen är intressantare. Jag har inte reflekterat så mycket om damallsvenskan/herrallsvenskan men jag kan förstå att damerna känner sig förfördelade.
/Peter Lund, Strängnäs

- Någonstans måste förbundet ta ett beslut och det är så klart tråkigt att de drar gränsen där de gjort eftersom båda serierna heter allsvenskan. Så det är jättetråkigt men det finns två herrallsvenskor och det finns fyra damallsvenskor och sex Herr1an-serier. Någonstans måste man sätta gränsen men att man gjort det till en ekonomisk fråga tycker jag är helt fel. Det kanske finns fem spelare i allsvenskan som klarar av att leva på det. Så att säga att herrarna tjänar mer blir fel för då har förbundet inte tillräckligt mycket koll på hur ekonomin ser ut för allsvenska lag.
/Marcus Saarväli, Lillån

- Jag har inte grottat ner mig så mycket i det utan vi följer de rekommendationer och direktiv som vi får från klubben och det är att vi ska spela. Sedan förstår jag att våra damer blir arga och frustrerade när de ser att vi får träna och spela när inte de får det. Vi spelar ju i samma hall så det är klart att det är frustrerande att de inte får träna där men det får vi. Motiveringen att herrarna tjänar mera pengar kan jag inte sätta mig in i då jag inte vet hur det ser ut om föreningar betalar sina spelare eller inte, varken på dam- eller herrsidan. Så det är svårt för mig att ha en åsikt om det. Men jag tycker absolut synd om våra damer. 
/Andreas Briselius, Bele Barkarby

Tycker du att alla serier borde pausas eller ska de som kan fortsätta spela?

- Jag tycker att man ska ta en paus nu. Det är lätt för mig att säga nu med tanke på alla skador vi har i laget men det hade jag tyckt oavsett. Det känn som det ligger en våt filt över hela serien och att det är något som inte stämmer, det är helt dött på läktarna. Det känns som om vi inte har fokus på rätt saker och man går och funderar på vad som kommer att hända nästa vecka. Så länge spridningen ökar tycker jag att man ska ta en paus och sätta ett nytt datum i mitten på december eller i början på januari och ta ett nytt beslut då. Men det är lätt för mig att säga som inte har all information men utifrån det jag vet tycker jag att det skulle vara det rätta.
/Peter Lund, Strängnäs

- Ser man till läget i samhället så kanske det bästa är att pausa serien. Men personligen tycker jag såklart att det skulle vara tråkigt framförallt nu när vi går så extremt bra som vi gör. Så det skulle ju vara tråkigt om vi skulle tappa formen på grund av ett uppehåll. Så det väcker dubbla känslor.  Men samtidigt får vi lita på att Folkhälsomyndigheterna och Riksidrottsförbundet vet vad de pysslar med och därför förlitar jag mig på dem.
/Marcus Saarväli, Lillån

Det är tudelat. Om man bara utgår från sig själv vill man självklart spela match för det är ju det bästa som finns och anledningen till att man håller på med det här. Det skulle vara sjukt tråkigt om allt stoppades. Men man måste också se det i ett större perspektiv och med den smittspridning som vi nu har vet jag inte om det är så vettigt att vi sitter och åker runt i en buss runt om i landet. Vi följer alla direktiv som finns och ingen får träna vid minst symptom och så vidare. Alla direktiv måste följas precis som i övriga samhället.

Men det blir lite märkligt när man tittar på början av säsongen då direktiven inte var så hårda som de är nu. Då ställde man inte in matcher om man hade symptom och man fick ju inte göra det heller om man ser på förbundets beslut att Åstorp inte fick skjuta upp. Nu så ska alla matcher skjutas upp helt plötsligt vid minsta symptom istället. Det är inte så att jag misstror någon men det känns som det är väldigt många som ställer in för minsta lilla nu. Så det känns som att förutsättningarna är väldigt olika och att rent sportsligt vore det kanske bästa att pausa allt. Men självklart vill jag fortsätta spela men det ska inte vara med livet som insats, det finns saker som är viktigare än att spela innebandy.
/Andreas Briselius, Bele Barkarby

Matchrapporter: Segerraden förlängd för Lillån – besegrade Åby Bele Barkarby utklassade Gävle GIK på hemmaplan Strängnäs gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot AIK

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten