Foto: Warbergs IC
Retro

Klassiska Warberg 35 år – ”Avverkat en och annan ordförande genom åren”

ANNONS

Klubben slog svenskt publikrekord för seriespel redan för 30 år sedan. Detta när drygt 1 000 åskådare bänkade sig i klassiska Varbergs Idrottshall. I helgen firade klubben 35 år.

En av Sveriges framgångsrikaste klubbar är Warberg IC. Hallänningarna som var med högsta serien redan premiärsäsongen 1989/90. Först som ett lag som inte räknades till utmanarna om SM-guldet men sedan under en 15 års period vara en av de stora giganterna.

- De fyra SM-gulden är det största som hänt klubben. Det första SM-guldet 1998 var extremt häftigt med finalserien mot Pixbo. Det sticker såklart ut lite extra. Men SM-guldet 2005 har såklart sin historia precis som gulden 2007 och 2008. Vi har ju även fyra SM-silver också, säger Jonas Klavberg till Innebandymagazinet som först var skyttekung i A-laget på 80-talet men gjort sig mest känd som en av klubbens eldsjälar som varit med varje år sedan bildandet 1985.

Det fanns mycket driv i Warberg IC redan från början. Man tänkte stort och ville verkligen bli etta i stan och ge innebandyn så mycket uppmärksamhet som möjligt. Eftersom intresset redan från start var stort för innebandy och laget ville man bland annat slå publikrekordet för innebandy som i innebandyns barndom var blygsamt.

 - Det var nog inget självändamål. Vi hade tidigt ett stort intresse och ganska mycket folk. Folk drog folk och det blev en härlig inramning på våra matcher. På den tiden fanns det varken liverapportering eller webbsändningar och ville man se vad folk snackade om fick man gå till hallen. Jag vet att motståndarna alltid tyckte det var kul att komma till Varberg för stämningen på läktaren. Alla som spelade i Warberg tyckte också det var kul att spela hemma inför mycket publik.

Bygget av er egen anläggning är solklart det största som hänt klubben eller hur?

- Det är med stolthet jag säger hur viktigt vår anläggning är. Sparbanken Wictory Center är något speciellt och unikt. Att gå in i hallen när det spelas och tränas på tre fullstora planer är fortfarande häftigt och gör mig mycket stolt.

Vad har drivit dig att vara engagerad i Warberg i 35 år?

- Jag har ju liksom alltid varit det. Har ju avverkat en och annan ordförande genom åren och lägger fortfarande oerhört med tid ideellt för klubben. Det kanske har funnits tider när man tvivlat på vad man håller på med men att vara engagerad i en förening ger ju också oerhört mycket. De som inte riktigt brinner för en förening, oavsett vilken nivå det är på har ju missat mycket i livet. Oavsett vilken nivå det är på. Den enorma glädjen vinster kan ge och smärta förluster kan ge är ju svårt utan ett riktigt engagemang. På senare år har såklart även mina barns spel gjort engagemanget större.

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: