Pixbo-Malmö 8-4
Berggren-Ratajova-Elm, Matchens bästa formation.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Glada och tråkiga nyheter för Pixbo Wallenstam efter segern

ANNONS

Pixbo tog en bekväm seger mot Malmö men lagets supertalang skadade sig och tvingades bäras av planen.

Pixbo Wallenstam tog sin femte seger för säsongen när man besegrade Malmö med 8-4 på söndags eftermiddagen. Efter 20 minuters spel stod det 2-1 på resultattavlan i Wallenstamhallen och det kändes som att det kunde sluta hur som helst.

- Malmö visade lite mer jävlaranamma än vad vi gjorde i början. Man såg att de rest hit för att göra en bra match. Vi var inte riktigt med men vi gör ändå en stabil första period, säger tränare Jonas Eliasson till Innebandymagazinet.

Men i andra perioden höjer Pixbo tempot avsevärt och då hade inte någon mer växel att lägga i och Pixbo tog över taktpinnen och vann perioden med 4-0.

- I pausen snackade vi om att vi måste ta tag i och vinna närkamperna och höja oss i det fysiska spelet. Det ändrar vi på i andra och då kör vi över dem. Vi fick bra tryck med alla formationer och Linnea Wall i målet gjorde en riktigt bra match.

I sista perioden spelar Malmö upp sig och vann den med 3-2 men matchen vann Pixbo med 8-4 till slut.  

- De chansade lite i tredje och fick lite utdelning men det var aldrig någon fara utan vi tar en stabil seger. Även om de gjorde några mål i sista så hade vi hade ett par sjuka lägen som vi missade. Det var synd att vi inte gjorde lite mer mål och resultatet är lite i underkant om man tittar på hur matchbilden såg ut.

En som inte missade så mycket mål var Denisa Ratajova som gjorde fyra mål varav tre satte i samma nätmaska uppe i vänsterkrysset. Formationen med Ratajova, Caja Elm och Amanda Berggren var matchens bästa.

- Det var skönt att ”Dolly” fick göra ett par mål. Hon är riktigt vass men har haft lite problem med att sätta bollarna. Men nu har vi hittat en formation som hon fungerar bra med och de har sett riktigt bra ut på träningar den sista tiden så det var skönt att de fick ut det på matchen idag också.

Glädjande nyheter för Pixbo att Ratajova hittat målet men tyvärr fick man även med sig lite tråkiga nyheter från matchen då supertalangen Axina Pettersson skadade sig olyckligt på höger knä och blev liggandes en lång stund innan hon fick bäras av planen.

- Jag ska prata med vår sjukgymnast efter intervjun så nu vet jag inte hur det är med henne. Men det är en knäskada och det känns så jäkla tråkigt. Jag vill inte spekulera vad det kan vara utan vi får vänta och se.


Frågan är om inte denna match var det närmsta vi kommer en VM-final den här säsongen då hela 14 landslagsspelare fanns med från 6 olika länder. Dessutom så gjordes 15 av 23 poäng av spelare som inte var svenskar och varje mål hade minst en utländsk landslagsspelare som antingen målgörare eller framspelare.

- Haha, det kan mycket väl vara så att detta var det närmsta en VM match vi kommer i alla fall om man ser på antalet landslagsspelare som var på planen, det var inget som jag funderade på. Men det känns kul att det är massa utländska spelare som gör poäng. Det är bra för innebandys utveckling att de höjer sig och tar för sig mer och mer.  

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: