RIG Umeå vann mot IBK Luleå

RIG Umeå ryckte i sista perioden och vann mot IBK Luleå

RIG Umeå vann hemma mot IBK Luleå i Allsvenskan norra dam med 6–2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2–2, innan RIG Umeå avgjorde i sista perioden.

IBK Luleås tränare Roger Ehlin tyckte så här om matchen:

– Vi gjorde en bra match mot ett spelskickligt RIG. Vi fick jaga mycket utan boll men hade också bra tålamod när vi själva hade boll.

Segern var RIG Umeås femte på de senaste sex matcherna.

Thea Löfborg gjorde tre mål, övriga mål för hemmalaget gjordes av Hilma Ahnlund, Joanna Hjelm och Malin Lindgren, målen för IBK Luleå gjordes av Tilde Bedinger och Annie Ehlin.

I tabellen innebär det här att RIG Umeå nu leder serien. IBK Luleå är på åttonde och sista plats.

Lördag 21 november 13.00 spelar RIG Umeå borta mot Sundsvalls IBF. IBK Luleå möter Dalen hemma i Kronanhallen söndag 22 november 13.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Svårstoppade RIG Umeå fortsätter vinna – 7-3 mot IBK Luleå