Juniorallsvenskan

TV: Supersnackisen - magisk assist av Gabriel Kohonen

ANNONS

Pappa Mika har gjort flest assists i Superligans historia men han har kanske aldrig gjort ett snyggare än detta.

Mika Kohonen är en av innebandyvärldens allra största stjärnor genom tiderna. Den finska megastjärnan är den enda spelaren i världen som gjort över 1000 poäng i Svenska Superligan och hans adelsmärke var hans enastående passningar. Totalt gjorde han 553 assists i grundserien i SSL vilket gör honom till Superligans största assistkung genom tiderna med en marginal på 174 assists ner till tvåan Daniel Calebsson. 

Men frågan är om inte legendarens poängrekord är i farozonen nu av hans egen son. Gabriel är 16 år och går just nu första året på RIG Umeå där han gör stor succé. Men till skillnad från sin pappa så är Gabriel mer av en skyttekung än en assistkung. Men trots pappas 553 assists har han nog aldrig gjort en snyggare assist än vad Gabriel gjorde i tisdagens JAS-match. Kolla in klippet ovan och bara njut av innebandygodis när det är som allra sötast. 

– Det är alltid kul att spela med "Gabbe" och det är ingen skräll att han bjuder på snygga assister och mål, säger lagkamraten Arvid Äse, som var den som gjorde mål på passningen, till Innebandymagazinet.

Mika Kohonen kom till SSL som 23-åring och fortsätter Gabriel i den här takten lär han kunna debutera i SSL redan som 19-åring och ha all tid i världen för att slå pappas rekord. 


Matchrapporter: Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling vände till seger mot RIG Umeå Ny tung förlust för RIG Umeå – som tvingas lämna serien Fiaskosäsong för Gävle GIK – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: