Rönnby IBK har fått en tung start på säsongen
Foto: Per Wiklund
Superligan

Efter tunga starten - nu letar Rönnby efter förstärkningar

ANNONS

Harnesk: "Vi får se om vi får fram några pengar".

Efter förra säsongens succéavslutning var förväntningarna stora på säsongens Rönnby IBK. 

Någon rolig start har det emellertid inte blivit för Västeråslaget som sex omgångar in i serien återfinns först på plats elva. Och i förra omgången kom nästa hårda slag för klubben när viktiga forwarden Izabelle Roos tvingades klivas av förlustmatchen mot Pixbo i söndags med en befarad knäskada. 

Nu söker klubben efter potentiella nyförvärv - och enligt uppgifter till Vestmanlands Läns Tidning är den före detta Iksu-spelaren, Corinn Rüttiman, aktuell för spel i klubben. En spelare som lagets tränare, Andreas Harnesk, har bra koll på efter sina år i Iksu. 

– Det har jag ingen kommentar till. Jag och Corin har en väldigt bra relation. Jag hade gärna haft henne som spelare i framtiden och hon säger att hon gärna vill ha mig som tränare någon gång igen. Ingen tackar nej till henne, men det är inte nära nu i alla fall, säger Harnesk till VLT. 

Han fortsätter: 

– Vi får se om vi får fram några pengar, men nu kör vi på den trupp vi har, säger Harnesk. Vi har ett jäkla härligt lag som det är och det gäller att fokusera på spelarna vi har. Det är många spelare som vill komma till Rönnby och det är förstås kul. Vi får se hur det blir i framtiden. Just nu har vi inte pengar att värva för. 


Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: