Foto: Jerry Gray, Warbergic.se
Allsvenskan södra

Inför speciella mötet: "Fanns en anledning till att jag lämnade"

ANNONS

Warbergs nyförvärv ställs mot sin gamla klubb Örebro i ett tidigt toppmöte i södra Allsvenskan.

Efter två säsonger i moderklubben Kumla tog Hannes Karlsson sitt pick och pack och drog till Warberg där 22-åringen har fått en innebandymässig nytändning. 

På söndag ställs backen mot sina gamla lagkamrater i Örebro - en klubb som 22-åringen har blandade åsikter om. 

- Det ska bli jättekul att träffa grabbarna i laget. Jag har fortfarande måna kompisar i laget och så fort jag åker hem brukar vi ses. Men det fanns en anledning att jag lämnade klubben, säger Karlsson och utvecklar sitt svar: 

- Klubben var väldigt misskött när jag var där och det var den stora anledningen till att jag inte ville vara kvar. Trots att vi spelade i SSL sköttes inte klubbens som en elitnivå - det är helt annorlunda här i Warberg. 

Han fortsätter: 

- Det var den stora anledningen till att jag kom hit. Trots att vi inte spelar i SSL är det elitnivå på allting runtomkring. Jag har ett helt annat sug för att spela innebandy här, säger 22-åringen. 

Om ni går upp i SSL är du redo att följa med laget upp då? 

- Som det känns här och nu är svaret ja. Men det är för tidigt att uttala sig om det nu. Först och främst måste vi se till att fixa SSL-platsen. 

Två vinster och en förlust så här långt - vad tycker du om er inledning på säsongen? 

- Godkänd, varken mer eller mindre. Lillån-matchen var en riktig plum, även om vi förtjänade att vinna. Onyx städade vi av ganska enkelt senast, trots att vi inte någon supermatch. Men det är svårt att möta lag som inte bjuder upp och matcherna blir ganska trötta och statiska. Det handlar till stor del om att vi måste få fart på bollen och väcka liv i matcherna. Det är svårt när hallarna står tomma, man får ingenting gratis. Lagkompisarna tycker samma sak och det är en stor omställning för dem som är vana med mycket publik och engagerade supportrar. 

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien

Den här artikeln handlar om: