FEM SNACKISAR
Foto: Jimmy Palm
Landet runt
"Det är numera kaotiskt att följa ens barn spela innebandy"
ANNONS

Innebandymagazinets Magnus Fredriksson kommenterar det senaste snacket från Innebandy-Sverige.

  • Blir Helsingborg den stora sensationen i SSL?

 Det hade varit välförtjänt. Jag är helt övertygad om att sluttabellen för SSL inte kommer att bli som många trott. Vi har sett det i massor av ligor i olika sporter att de nya förutsättningarna med tomma arenor och vad det innebär har skapat mer överraskande resultat. Helsingborg har en fantastisk tät ”etta” i målet och några notoriskas poängproducenter. Jag säger så här, SSL behöver Helsingborg och det vore otroligt kul om Helsingborg var ett av lagen som kan röra om lite. Jag är säker på att Helsingborg kommer göra en bra säsong. Om det gör sensationella resultat, tja kanske inte sensationella men kanske bästa resultatet på många år.

  • Blir det nya Covid-19-pengar till innebandyn?

– Det blir lite pengar men inte tillfredställande mycket. Nya pengar ska delas ut till svensk idrott. Tyvärr tror jag att innebandyn får lika liten procent av utdelningen som förra gången trots storleken på vår idrott. När de första Covid-19-pengarna delades ut fick innebandyn bara några smulor oavsett orsak. 

  • Olika regler i olika hallar för olika klubbar?

– Som innebandyförälder är det märkliga tider, i alla fall om du älskar att se dina barn idrotta och det gör jag. Det finns naturligtvis föräldrar som älskar tider som nu när de slipper titta på tråkig idrott även om det är deras barn…

– Det är numera kaotiskt att följa ens barn spela innebandy. Får vi komma in på matchen, får vi stå här eller där. Vart ska vi ta vägen efter matchen. Ska vi skriva upp oss på en lista, varför ska vi skriva upp oss med samma penna? Frågorna är många när man sedan tar sig till närmaste ICA för att handla. Där vill ingen veta vem jag är eller hur jag rör mig om jag håller två meters avstånd vill säga.

  • Starten i Allsvenskan Norra?

– Patrik Schantz och Patrik Kareliussons Djurgården har börjat intressant. Att nolla ett lag visar enligt mig att Djurgården har det stabilt bakåt. Laget har kanske inte öst in mål framåt men tre raka segrar är perfekt start. AIK ska också bli intressant att följa framöver. Någonstans så hoppas innebandy-Sverige att Stockholm kan börja hävda sig igen och varumärken som DIF eller AIK brukar fungera bäst… Det hade varit intressant med dessa klassiska klubbar i ett kommande SSL-kval. Nykomlingen IK Sätra är seriens utropstecken hittills, segern i Solnahallen mot AIK med 8-9 lovar gott. De har i alla fall fått en kanonstart på sitt allsvenska äventyr. Det kan nog bli många magsår bland supporters, klubbledningar och tränare i vinter. Norra serien blir knallhård.  

  • Starten i Allsvenskan Södra?

– Örebrolaget Lillån har tagit ”bra” poäng i inledningen. Måste säga att de överraskat på ett imponerande sätt. Extra kul när de tippades som jumbo inför premiären. Södra allsvenskan känns väldigt öppen och oförutsägbart i inledningen. Det kommer gynna alla lag att det blir poängkamp i varje match. Hittills har det varit många jämna matcher. Det är egentligen bara Onyx som haft det tufft med fyra raka torskar. Trenden behövs brytas snarast för dem. Warberg är med i toppen som förväntat men kommer få brottas hela säsongen med favoritskapet på grund av sin storhetstid som avslutades för ett decennium sedan.  


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: