Foto: Jimmy Palm
Superligan

Rookiesensationen: "Hade inte räknat med den här starten"

ANNONS

Helsingborgs Linus Malmström om pangstarten på SSL-karriären, samarbetet med kedjekompisarna och tankarna på blågult: "Landslaget ett självklart mål".

Linus Malmströms succéstart i SSL har gått få innebandyentusiaster förbi. 21-åringen, som kom till Helsingborg i somras från allsvenska Åstorp-Kvidinge, inledde med fem poäng i debuten och följde upp med ytterligare tre när FCH tog andra raka segern i SSL.  

För Innebandymagazinet berättar forwarden om de första veckorna som SSL-spelare. 

− Jag hade inte räknat med att få den här starten. Men jag har känt ett stort förtroende från tränarna redan från start och visste att jag skulle göra poäng. Med det förtroendet och de medspelarna som jag har runt mig vore det direkt dåligt av mig att inte producera. Jag har mina styrkor i offensiven och ska göra poäng - jag är inte här för att jag är fantastisk i det defensiva spelet, säger Malmström och berättar om samarbetet med Linus Nordgren.

− Det är sjukt lätt att spela med honom. Han löser de flesta situationerna på egen hand och kommer ut med bollen i nästan alla lägen. Vissa gånger känns det som att det bara är att ge honom bollen så får han sköta resten, säger Malmström, och fortsätter: 

− Jag har nog aldrig sett en spelare dominera så kraftigt som han gjorde mot Jönköping, han gjorde vad han ville. 

Ni har gjort 20 mål på två matcher och har sett väldigt inspirerade ut som lag - hur bra skulle du säga att årets FCH är? 

− Vi har en väldigt bra trupp där det är många som kommer att kliva fram. Nu har vår femma varit väldigt producerande och de som har fått de flesta rubrikerna, men över hela serien kommer det att pratas även om andra spelare i laget, säger Malmström och lyfter fram lagets sista utpost, Jonathan Edling. 

− Han är fantastisk i allt han gör. Det känns som att han räddar varje skott som han ser, och med den kastarmen som han har är han även ett hot framåt. Det är tacksamt att ha honom bakom sig. 

Efter premiärmatchen där Helsingborg vann med 12-10, borta mot Dalen, sa Helsingborgs tränare, Niklas Pålsson, i en intervju med Expressen, att han trodde på en A-landslagsdebut för Malmström inom tre år. 

Till Innebandymagazinet säger 21-åringen själv att han än så länge inte har funderat på landslaget - men att det på sikt är ett självklart mål. 

− Jag har inte tänkt någonting på landslaget, än så länge har jag spelat två matcher i SSL och då är det svårt att vara aktuellt för landslaget. Men när man växer upp och lägger ner den tiden som jag har gjort på innebandy, så är landslaget ett självklart mål. Men just nu fokuserar jag bara på att göra det så bra som möjligt i laget och hjälpa Helsingborg till nya segrar. 


TV: Omgångens sexa - "10 i betyg var inte långt borta"

Bästa spelarna i senaste omgången av SSL Herr är utsedda!

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: