IBF Borlänge förlorade mot Hammarby IBF
Montage
Matchrapport

12–0 mot IBF Borlänge – nu är Hammarby IBF ny serieledare

ANNONS

IBF Borlänge och gästande Hammarby IBF möttes i Allsvenskan östra dam i innebandy på söndagen. Det slutade med seger för Hammarby IBF vars segersiffror skrevs till 12–0 (3–0, 6–0, 3–0). I och med detta klättrade Hammarby IBF upp till topp på tabellen, på samma poäng som Storvreta på andra plats. IBF Borlänge ligger på tolfte plats i tabellen.

– Det känns bra med tre raka segrar och vi gör en riktigt bra match rakt igenom där vi aldrig slutar jobba utan kör på i tre perioder. Det tar vi med oss till näst helg då motståndet är riktigt bra och tufft, kommenterade Hammarby IBF:s tränare Dennis Elgholm Grönroos.

IBF Borlänges assiserande tränare Fredrik Mellembråten tyckte till om matchen:

– Vi får ordentligt med stryk av ett mycket bättre lag. Sett till hur vi kom in i säsongen med otroligt många spelartapp är det här ungefär som förväntat. En väldigt ung spelartrupp där många inte bara debuterar i Allsvenskan utan även i seniorsammanhang. Vi tar med oss många lärdomar som vi jobbar vidare med på träningarna. Kan låta konstigt med tanke på resultatet, men jämfört med våra två inledande matcher var det här ett stort steg framåt vad gäller intensitet och det fysiska spelet, det tar vi med oss.

Ida Petrén-Lantz gjorde tre mål, övriga mål för bortalaget gjordes av Moa Delshammar 2, Sara Ryman 2, Malin Söderberg 2, Saga Emtell, Julia Ravelius och Alexandra Vänskä.

Lördag 17 oktober spelar IBF Borlänge borta mot Huddinge IBS 14.15 och Hammarby IBF mot Storvreta hemma 14.00 i Sjöstadshallen.

Matchrapporter: Målfest för Storvreta hemma mot IBF Borlänge Bele Barkarby tvingas till kval trots seger mot Hammarby IBF Alunda gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot IBF Borlänge Älvsjö AIK utklassade Hammarby IBF på bortaplan IBF Borlänge klart för nedflyttning – efter förlust mot Bele Barkarby

Den här artikeln handlar om: