FALUN VS STORVRETA
Foto: Adam Troy
Landet runt

En vecka kvar till Giganternas kamp

ANNONS

Falun och Storvreta kommer möta varandra vid tre tillfällen under vecka 33, detta under parollen "Giganternas Kamp”.

Rivaliteten mellan storklubbarna Falun och Storvreta är väldokumenterad. De har tillsammans tagit de elva senaste SM-gulden och har mötts under flera finaler. Det har varit ordkrig utanför planen och heta kamper på den. 

Snart kommer vi få bevittna ytterligare tre möten mellan lagen, detta innan säsongen ens har kommit igång. Den 10, 13 och 16 augusti ställs lagen mot varandra i träningsmatcher, möten som klubbarna tillsammans kallar för "Giganternas Kamp”. Matcherna livesänds på SolidSport.

– Det har väl aldrig hänt vad jag vet, att man kör en ”bäst av tre” på försäsongen. Det kommer bli lite krydda för publiken, oss spelare och för hela innebandyn. Vi har ju tävlat om gulden de senaste elva åren. Det är den bästa försäsongsmatchen man kan få. Vi har ju vår historia med dem. Direkt in i hetluften i första matchen, säger Faluns Rasmus Enström till Innebandymagazinet.

”Det ska bli kul att visa vilka som är bäst”, menar Storvretas Alexander Rudd:

– De fick guldet tilldelat till sig, vilket det råder många olika åsikter om, men de flesta är väl överens om att det är helt fel. Guldet går ju inte heller att vinna tillbaka. Det blir kul att vi får tre matcher och det bästa motståndet vi kan få är Falun. Det blir roliga träningsmatcher som betyder någonting mer. Vissa träningsmatcher kan ju vara si-så-där, säger Rudd till Storvretas webb-tv.

Giganternas Kamp

Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun, IFU Arena

Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK, Guide Arena

Matcherna sänds live på SolidSport.


Video: Höjdpunkter från Falun och Storvreta 2019/20



Den här artikeln handlar om: