Senast Falun och Storvreta möttes var den 25 januari i år. Då segrade bortalaget Falun med 7-4.
Foto: Per Wiklund
KRÖNIKA: Smart, sexigt och nödvändigt med giganternas kamp!
ANNONS

"Sommarlov, Covid-19, giganternas kamp och tunglängtan efter innebandy. Men också en magisk öppning, vi är många som redan nu ser fram emot starten på säsongen 2020/21", skriver Innebandymagazinets grundare Magnus Fredriksson.

Den 10, 13 och 16 augusti möts Storvreta och Falun i tre möten som klubbarna tillsammans kallar för "Giganternas Kamp" som kommer att webb-sändas.

Giganterna har delat på samtliga mästerskap på 2010-talet. Och det är inte många som tror att något lag kan spräcka på en ny finalrepris mellan Falun och Storvreta i april 2021.

Pressmeddelandet som förkunnade att Storvreta och Falun ska mötas i ”Giganternas Kamp” i augusti var det bästa jag hört på år och dar. Äntligen har ”någon” tänkt till och gjort ett spännande koncept långt utanför den där berömda innebandy-boxen. 

Smart och marknadsmässigt troligen bland det bästa som går att arrangera just nu. Vem vet, kanske blir det en framtida tradition att skapa ”innebandy-hype” innan säsongen startar. Att de senaste två mästarna möts i prestigematcher, eller vårens finallag. Allt producerat för TV.

Jag har följt toppinnebandyn i över 30 år och det är inte ofta jag hajar till. Jag trillade inte av stolen på något sätt men det här var i alla fall ett häftigt arrangemang som drar igång säsongen. Den dagen när SSL presenterar en sommarturnering i Båstad utomhus med 2x15min matcher med de fyra semifinallagen, säsongens två nykomlingar samt finska och norska mästarna kommer jag trilla av stolen.

Haninge vann den enda World Cup i innebandy som spelats med Sjöstad som arrangör i Karlstad för 20 år sedan. Giganternas kamp i innebandy mellan Storvreta och Falun är en tydlig påminnelse om att både svensk och kanske även internationell innebandy behöver fundera hur innebandyn kan höras och synas mellan maj och september varje år.