giganternas kamp
Vänner på utanför planen – men innanför sargen är Rasmus Enström och landslagskompisarna i Storvreta allt annat än polare.
Foto: Adam Troy

Enström om "Giganternas Kamp" och Storvreta-rivaliteten

Rasmus Enström har en stor vana av heta serie- och slutspelsmatcher mot Storvreta. Nu kommer de mötas redan på försäsongen – vid inte mindre än tre tillfällen. Här pratar Faluns lagkapten bland annat om dessa matcher, rivaliteten med Storvreta, stämningen mellan lagens spelare i landslaget och seriens uppstickare.

Tidigare idag släppte Falun tillsammans med Storvreta nyheten som berättade att de båda rivalklubbarna, som tagit de 11 senaste gulden, kommer möta varandra vid tre tillfällen under försäsongen. Den 10, 13 och 16 augusti gör klubbarna i tre matcher som dessutom kommer sändas live på webben.

- Det har väl aldrig hänt vad jag vet, att man kör en ”bäst av tre” på försäsongen. Det kommer bli lite krydda för publiken, oss spelare och för hela innebandyn. Vi har ju tävlat om gulden de senaste elva åren, säger Falun-stjärnan Rasmus Enström, världens bästa spelare 2013 och 2015, till Innebandymagazinet.

- Det är alltid kul att möta Storveta! Det blir kanske inte samma puls som under en slutspels- eller seriematch, men det är den bästa försäsongsmatchen man kan få. Vi har ju vår historia med dem. D

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt