giganternas kamp
Matcherna mellan Storvreta och Falun är alltid heta – nu kommer vi få se storklubbarna göra upp redan under försäsongen.
Foto: Per Wiklund

Alexander Rudd: "Ska bli kul att visa vilka som är bäst"

ANNONS

Försnacket inför sommarens tre matcher mellan Falun och Storvreta är igång. Stjärnan Alexander Rudd ger här sina tankar om "Giganternas Kamp"

Under fredagen kom nyheten om att Falun och Storvreta ska möta varandra den 10, 13, 16 augusti i tre försäsongsmatcher. Matcherna kommer gå under namnet "Giganternas Kamp", vilket man får kalla en korrekt beskrivning med tanke på storlagens dominans de senaste tio åren.


En spelare som vunnit guld med båda lagen är Alexander Rudd. Landslagscentern har två SM-guld med Falun och tre med sin nuvarande klubb, Storvreta. Rudd, som fyller 28 år om nio dagar, ser fram emot matcherna:
- Det ska bli kul! Det var längesedan man spelade innebandy då säsongen avslutades så abrupt. Det ska bli kul att visa vilka som är bäst, säger han till Storvretas webb-tv.

Många hade hoppats få se lagen göra upp under vårens slutspel, men det blev som bekant inställt på grund av Coronapandemin. Guldet tilldelades till seriesegrarna Falun vilket skapade stor debatt i innebandy-Sverige.
- De fick guldet tilldelat till sig, vilket det råder många olika åsikter om, men de flesta är väl överens om att det är helt fel. Guldet går ju inte heller att vinna tillbaka. Det blir kul att vi får tre matcher och det bästa motståndet vi kan få är Falun. Det blir roliga träningsmatcher som betyder någonting mer. Vissa träningsmatcher kan ju vara si-så-där, säger Rudd.

Årets försäsong blir något längre än vanligt med tanke på det ofrivilliga uppehållet pandemin skapade. Matcherna mot Falun blir Storvretas första under försäsongen och Rudd varnar för att det kan bli lite "ringrostigt spel", som han själv uttrycker det.
- Det kommer bli fysisk spel men ganska dålig kvalitet innebandymässigt, skulle jag misstänka. I alla fall under den första matchen.