Foto: Per Wiklund

Falun vill ha kvar derbygrupperna - tror på fler hemmamatcher

ANNONS

Vad tycker herrklubbarna i SSL, vill man ha kvar derbygrupperna eller inte?

Förra helgen så genomfördes den årliga SSL-konferensen där FSSL och föreningarna hade bjudit in Svenska Innebandyförbundet för att diskutera derbygruppernas vara eller icke vara bland annat. Harald Glans från FSSL berättade för Innebandymagazinet att klubbarna inte kom överens om derbygrupperna skulle skrotas eller inte och att de var väldigt spretiga resonemang bland alla föreningar. Så Innebandymagazinet har pratat med flera klubbar om deras inställning till derbygrupperna och införandet av Svenska Cupen som varit på tapeten.

Faluns ordförande Daniel Lindqvist berättar för Innebandymagazinet att Falun inte vill minska antalet omgångar till nästa säsong på frågan om derbygruppernas vara eller icke vara framöver.

- Det tycker jag är en ganska komplex fråga utifrån att derbygrupperna som det varit i år, det tror jag ingen är sådär jättenöjd med, det upplevs som en sportslig orättvishet. Ser man förbi det tycker jag ändå att det är viktigt för oss, och så har vi resonerat inom föreningen, att vi vill inte spela färre matcher. Vi tycker att det är viktigt att fortsätta jobba med att exponera innebandyn och vi tycker att vi märker av som nu när det har varit landslagsuppehåll att det är inte helt enkelt att hålla intresset vid liv. Sen om det ska vara svenska cupen och 26 omgångar eller 32 omgångar och derbygrupper, det kan man fundera kring. Men jag tycker att vi kanske är lite sent att påbörja ett projekt kring svenska cupen och sälja in det och skapa intresse kring det redan till hösten, säger Daniel Lindqvist till Innebandymagazinet.

Men Lindqvist menar också att man är öppen för en svenska cupen i framtiden.

- Vi har resonerat här och nu kring att derbygrupperna kanske är det minst dåliga om man ser till nästa säsong. Men sen är vi också öppna för att diskutera hur serien ska vara utformad i framtiden och kanske är svenska cupen rätt väg att gå då, men då är det viktigt att man har ett genomarbetat koncept. Vi är lite snabba ur startblocken för det nu helt enkelt.

Men för föreningen så vill man inte minska antalet matcher som det är just nu med 32 matcher för varje lag.

- Men fokus för oss är att vi vill inte spela färre matcher. Vi vill fortsätta bygga arrangemanget och intresset kring IBF Faluns hemmamatcher och jag tycker att det definitivt ska finnas potential i att spela 16 hemmamatcher och ha bra med publik och ett kvalitativt matcharrangemang kring det.

På frågan om ifall Falun har något drömupplägg i SSL så menar Lindqvist att det har man inte, samtidigt som han förstår ifall vissa lag upplever frustration kring derbygrupperna som de ser ut i sin nuvarande form.

- Det har inte slagit bra ut rent sportsligt. För lagen som fajtas kring slutspelsstreck och nedflyttning har jag förståelse för att det inte känns bra, det greppar jag också. Men samtidigt i framtiden med en jämnare och tajtare liga så kanske det inte är ett lika stort problem. Men jag kan inte påstå att jag sitter på något klockrent upplägg kring hur det ska vara och som sagt jag stänger inga dörrar för svenska cupen heller, det kan vara bra. Men när och om vi sjösätter det att vi har en genomarbetat produkt som vi kan bygga intresse kring, det tror jag är viktigt.

Du kanske även vill läsa:
Dalen vill slopa derbygrupperna helt
Dalen vill slopa derbygrupperna helt
Linköping är oroliga för svensk innebandys framtid
Linköping är oroliga för svensk innebandys framtid
Ingen osäkerhet kring Kalmarsunds uppfattning om derbygrupperna
Ingen osäkerhet kring Kalmarsunds uppfattning om derbygrupperna