Foto: Per Wiklund

Dalen vill slopa derbygrupperna helt

ANNONS

Vad tycker herrklubbarna i SSL, vill man ha kvar derbygrupperna eller inte?

I helgen som var genomfördes den årliga SSL-konferensen där FSSL och föreningarna hade bjudit in Svenska Innebandyförbundet för att diskutera derbygruppernas vara eller icke vara bland annat. Harald Glans från FSSL berättade för Innebandymagazinet att klubbarna inte kom överens om derbygrupperna skulle skrotas eller inte och att de var väldigt spretiga resonemang bland alla föreningar. Så Innebandymagazinet har pratat med flera klubbar om deras inställning till derbygrupperna och införandet av Svenska Cupen som varit på tapeten.

Dalens klubbdirektör Urban Karlsson säger så här om derbygruppernas vara eller icke vara.

- Vi tycker att man ska slopa derbygrupperna, säger Dalens klubbdirektör Urban Karlsson till Innebandymagazinet.

Varför då?

- Nej men vi tycker inte att det har blivit så bra som vi hade hoppats på, och sen tycker vi inte att man kan garantera att det är sportsligt rättvist heller. Och sen är vi mer intresserade av att ifall det ska vara mer än de här 26 matcherna så skulle vi gärna införa en svenska cupen istället.

Och Karlsson ser flera fördelar med att istället införa svenska cupen.

- Vi får en tävling till där man kan ha lokala matcher i början som kan vara väldigt intressanta, publikdragande och inte så kostnadskrävande. Står man och väljer mellan derbygrupperna och en svenska cupen så väljer vi hellre svenska cupen, men först av allt tycker vi att man ska ta bort derbygrupperna.

Dalen har i sin derbygrupp tvingats till flera extra långa resor under åren som 32 matcher har spelats, men att den långa restiden skulle ha påverkat inställningen att slopa derbygrupperna håller Karlsson inte riktigt med om.

- Nej det vet jag inte om det är riktigt så. Vi har varit för det här tidigare att man skulle öka från 26 matcher, det var vi med på och vi trodde att det kunde bli bra med de här derbygrupperna. Men det har inte riktigt känts som att det blivit helt sportsligt rättvist heller, det är lite synd men det är som det är.

Hur ser Dalens drömupplägg ut i SSL?

- Oj, det har så stor betydelse på hur utvecklingen är på ligan med publik, marknadsintäkter och intresse och allt sånt. Jag tycker att det måste följa lite av intresset för ligan också. Får vi in en massa mer publik i hallarna som vill ha fler matcher är det klart att vi måste öka matcherna och så vidare. Kan vi öka TV-tittandet och att det krävs att vi behöver fler matcher så måste vi utöka matcherna. Men man måste hitta den rätta nivån för där man är just nu.

Du kanske även vill läsa:
Pixbos tankar om derbygruppernas vara eller icke vara
Pixbos tankar om derbygruppernas vara eller icke vara
Linköping är oroliga för svensk innebandys framtid
Linköping är oroliga för svensk innebandys framtid
Ingen osäkerhet kring Kalmarsunds uppfattning om derbygrupperna
Ingen osäkerhet kring Kalmarsunds uppfattning om derbygrupperna