I videon ovan kan du se Jonas Adriansson briljera i division 1.
Artikelfoto: Adam Troy
SSL (Herr)

Jonas Adriansson redo för SSL-spel – igen: "Fortfarande kul"

ANNONS

Finns med i årets trupp som nödlösning: "Jag hjälper till när det behövs"

Jonas Adriansson är en levande legendar i IBF Falun, klubben han gjort över 400 seriematcher för och där han också varit med och tagit fem SM-guld samt fått sin tröja upphissad i taket.

35-åringen lade klubban på hyllan efter säsongen 2018/19 men har därefter gjort två comebacker i Falun där den senaste kom under fjolårsäsongen, där han fungerade som slags nödlösning att slänga in när truppen var tunn. Han noterades då för sex SSL-matcher och tre i svenska cupen, och fick då beröm av sin gamle tränare Thomas Brottman.

Utöver matcherna i Falun har Adriansson också hållit igång i division 1 med Hälsinggården de senaste åren.

Adriansson finns uppskriven även i årets trupp, och han berättar nu för Innebandymagazinet att tanken är att ha samma roll som senast. Han stod redan skriven i truppen efter förra årets återkomst och när sportchefen Rickard Hedlund frågade om Adriansson kunde vara med i år blev svaret ja.

– Det är samma som i fjol. Mer av en nödlösning kan man väl kalla det. Jag hjälper till när det behövs, säger Adriansson till Innebandymagazinet.

Har det varit svårt att lägga klubban på hyllan för gott med tanke på alla dina comebacker?

– Det är det, uppenbarligen! Det är svårt, men jag tycker att det är jäkligt kul. Sen har jag för en gångs skull inte ont i kroppen. Om de behöver hjälp på träningarna så har jag inga problem att åka upp och träna. Jag tycker fortfarande att det är kul att spela, det är bara skönt att få röra på sig och träna innebandy.

Jonas Adriansson fanns inte med i premiären mot Helsingborg (vinst 13-4) och inte heller i kvällens bortamatch mot Team Thorengruppen – detta trots att Falun åker dit med en trupp tunnare än vanligt. Anledningen till frånvaron är att Adriansson nyligen blivit pappa.

Hyllar nya tränaren: “Känns bara positivt”

Faktum är att Adriansson är en av få spelare i dagens Falutrupp som har spelat mot – och även med – nya tränaren Henrik Lorendal, som under sin aktiva spelarkarriär främst representerade AIK.

– Jag tror att jag har någon landskamp tillsammans med honom också om jag inte missminner mig, säger Adriansson.

Vad har du då fått för intryck av honom som tränare?

– Väldigt bra. Det känns som att det är en väldigt bra stämning. Han kommer in med lite nya inputs som kanske inte har funnits, och han kommer helt utifrån. Det känns bara positivt.

De nya "inputs" som Adriansson syftar på är främst på Faluns nya sätt att spela innebandy på.

– Vi har ett helt nytt försvarsspel och presspel än vad vi spelat med tidigare. Vi har kanske varit inne och nosat på de bitarna tidigare också men nu är det mer konkret och mer uttalat att vi ska spela på det sättet.

Lagkamraterna ställs mot Thorengruppen: “Kan nog bli en kul match”

Falun spelar ikväll borta mot Team Thorengruppen, ett lag som inledde säsongen med att bortaslå Mullsjö med 9-6. Utöver förre Faluspelaren August Bergqvist så har inte Adriansson någon superkoll på kvällens motståndare, men han ger här en analys av vad som kan vänta under matchen.

– Det kan nog bli en ganska kul match, hoppas jag. Nu vann ju Thorengruppen sin premiär också. Där spelade de kanske inte världens roligaste innebandy, men det var på bortaplan.

– Det kan nog bli tight. Jag gissar att Thorengruppen inte kommer försöka bjuda på någonting i onödan. De kommer nog att spela ett tajt spel och försöka minimera chanser och deras risktagande, så att det ska bli så jämnt som möjligt, och säkert ligga mycket på kontringar med ett tight försvarsspel.

– Samtidigt kommer vi träna på det vi har tränat på under försäsongen med vårat nya spelsätt, att försöka anamma det, få till det och få det att bli så bra som möjligt.


TV: Två genialiska frislagsvarianter från premiären

Nacka och Sundsvall bjöd på två riktigt fina frislagsvarianter som grundlurade försvarande lag.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: