Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL (Herr)

Dalen lyfter upp talanger: ''Treårskontrakt för landslagsmannen''

ANNONS

Bli expert på alla värvningar i Innebandymagazinets nyförvärvskoll under sommaren. Näst ut på tur är Dalen.

Årets Silly Season är inte över, men många lag börjar bli färdigvärvade redan nu - och vad passar då bättre än att få stenkoll på alla värvningar som gjorts? Innebandymagazinets redaktörer kommer gå igenom samtliga nyförvärv i SSL Dam och Herr och dela med sig av sina tankar om dem - samt ge betyg. 

  • Poängkungen lyfts upp i SSL
  • Debuterade i landslaget
  • Användbar på flera positioner

Adam Forsman

Född: 1999
Position: Forward
Kommer från: IBF Dalen, Division 1
Statistik 2023/24: 68 poäng (42+26) på 22 matcher
Innebandymagazinets betyg:

IBK Dalen fortsätter att lyfta upp spelare från utvecklingslaget IBF Dalen inför återkomsten i SSL. Adam Forsman är senast i raden av spelare som skrivit på ett A-lagskontrakt. Forwarden gjorde under säsongen 2023/24 hela 68 poäng på 22 matcher. 

25-åringen har sina spetsegenskaper i sin fysik, där både styrka och finess blandas friskt. Steget upp till SSL är stort, men Forsman är en skicklig spelare som redan under stundande säsong kan göra avtryck. Han förväntas dessutom ingå i en tredjefemma med ikonen Ketil Kronberg, där finns mycket att lära. 

Ludwig Blomberg

Född: 2005
Position: Forward
Kommer från: IBF Dalen, Division 1
Statistik 2023/24: 51 poäng (27+24) på 20 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Ludwig Blomberg är en ung och lovande forward från IBF Dalen. Nu tar U19-landslagsmannen steget upp i IBK Dalen efter att ha skrivit på ett treårskontrakt. Dalens tränare, Tommy Larsson, beskrev Blomberg som en snabb, teknisk och kreativ spelare när 18-åringen presenterades på klubbens hemsida.  

Under den gångna säsongen var han, tillsammans med Adam Forsman, division 1-lagets främsta poängplockare. Det återstår att se om landslagsmannen från Öjebyn kan anpassa sig till tempot i SSL redan under sin första säsong. Matchandet på landslagsnivå bör hjälpa honom en bit på vägen. 

Emil Alm

Född: 2006
Position: Back/Forward
Kommer från: IBF Dalen, Division 1
Statistik 2023/24: 6 poäng (1+5) på 12 matcher
Innebandymagazinets betyg:

Utvecklingslaget IBF Dalen var nära en uppflyttning under fjolåret. I det laget stack bland annat Emil Alm ut, som här belönas med ett A-lagskontrakt med IBK Dalen. 18-åringen var en tongivande spelare och fick dessutom debutera i U19-landslaget. Alm är en mångsidig spelare som kan användas på flera positioner. 

Hur mycket speltid talangen får återstår att se. Konkurrensen i Dalen är tuff och steget från division 1 till SSL är väldigt stort. Umeå-fostrade Alm, vars syster vann SM-guld med Thorengruppen i april, kommer ha tid att anpassa sig. 

Att Dalen flyttar upp tre spelare från egna led är en styrka. Alm, Blomberg och Forsman har framtiden för sig. Om dessa förstärkningar räcker till för att hålla sig kvar i världens bästa innebandyliga återstår dock att se. 


Får stjärnan ett samtal från AIK efter den här intervjun?

Växjös stjärnforward Samuel Folkesson Algman om bästa säsongen hittills i SSL, och att gå in på sista året på kontraktet.

Matchrapporter: Målfest när AIK krossade IBK Dalen på hemmaplan IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg

Den här artikeln handlar om: