EKONOMI
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Pixbos överraskande siffror - "Nått och överträffat målet"

ANNONS

Efter flera dystra ekonomiska rapporter bryter Pixbo trenden och redovisar ett plusresultat.

Den senaste tiden har det varit en hel del svarta rubriker med SSL-föreningar som gjort stora minusresultat den senaste säsongen. Växjö och Kalmarsund samt Storvreta hamnar alla på runt 3 miljoner back och Helsingborg beräknas gå runt en miljon back. Alla förutom Växjö, som har pengar på banken, beräknas att få spela under handlingsplan den kommande säsongen. Vilket innebär att de måste vända ekonomin till ett positivt eget kapital innan den 30 april nästa år för att slippa tvångsdegradering. 

Men precis som en innebandymatch har en vinnare och en förlorare så har även ett mynt två sidor. Den andra sidan av myntet får Pixbo representera nu då göteborgarna nyligen hade årsmöte och redovisade plussiffror, trots att man har två SSL-lag som hamnade på tionde plats och elfte plats i publikligan. 

— Vi kan se tillbaka på ett mycket framgångsrikt år på alla plan. Vi har en bred och aktiv ungdomsverksamhet med träningsgrupper i alla åldersklasser och bra sportsliga resultat. Pixbo representerade distriktet med 10 pojkspelare och 3 flickspelare och i distrikt-SM tog pojkarna guld och flickorna brons. På Akademisidan tog vårt P16-lag guld i Ungdoms-SM och vårt P18-lag guld i Junior-SM. Vårt F18-lag kom på 5:e plats i Junior-SM, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Men det är inte bara på ungdomssidan som Pixbo varit framgångsrika på denna säsong utan representationslagen tog båda SM-silver. Herrarna vann dessutom Svenska Cupen och damerna tog silver i både Champions Cup och Svenska Cupen. Pixbo består av två föreningar där elitlagen tillhör IBK och akademin tillhör IBF och de båda gick tillsammans 235 000 kronor plus. 

– Ekonomiskt har föreningarna vänt en negativ resultatutveckling och nått och överträffat målet om ett nollresultat. IBKs resultat blev drygt 75 000 kronor och har nu ett eget kapital på 675 000 kr. IBFs resultat blev 160 000 kr och det egna kapitalet är nu 345 000 kr. Omsättningen blev 12 000 000 för IBK och 3 500 000 för IBF.  

I samband med årsmötet valdes även en ny ordförande då Adam Lindberg valt att lämna. Till ny ordförande utsågs Mehregan Radjamand och Jan Inge Forsberg utsågs till hedersordförande. 


Silly-analysen: "Falun den stora vinnaren"

Täby FC:s sportchef Alexander Brinkmann ger sin syn på silly season hittills i damernas och herrarnas SSL.

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun

Den här artikeln handlar om: