Foto: Adam Troy
SSL (Herr)

Storvreta missar elitlicensen igen efter ny brakförlust

ANNONS

Fjolårets plusresultat på 1,8 miljoner har bytts ut till ett minusresultat på runt 3 miljoner den nyss avslutade säsongen.

Igår skrev vi om att Kalmarsund och Växjö gjorde brakförluster i mångmiljonklassen den senaste säsongen. Kalmarsund beräknade gå back runt tre miljoner och Växjö trodde på ett minusresultat på tre och en halv miljon. För Kalmarsund innebär det stora problem då man inte har något eget kapital kvar och riskerar att inte få elitlicensen beviljad om man inte går plus nästa säsong. Växjö däremot sitter på runt 15 miljoner på banken så deras elitlicens är inte i fara. 

Nu står det klart att även svenska mästarna Storvreta kommer göra ett minusresultat på runt tre miljoner också den nyss avslutade säsongen. Det var bara två säsonger sedan som Storvreta nekades elitlicens och spelade under handlingsplan. Men man lyckades att undvika tvångsdegraderingen efter att ha plussat 1,8 miljoner förra säsongen. För Upsala Nya Tidning berättar vice ordförande Henrik Ededahl att man inte kommer klara elitlicensen utan kommer få spela under handlingsplan igen.   

– Det är nog närmare tre miljoner, vi är nog uppe på Falunsiffror, säger Ededahl till tidningen och fortsätter:

–  Det blir ett ganska rejält minus och det har vi varit ganska medvetna om. Vi har haft en del skulder vi varit tvungna att ta itu med någon gång. Vi kommer hamna i läget att det blir en handlingsplan igen.

När Ededahl säger Falusiffror så refererar han till Faluns bokslut för förra säsongen som slutade på minus 3,13 miljoner. Ett minusresultat för Falun som Ededahl kommenterade enligt följande för drygt ett år sedan.

– Vi vet precis hur det är att vara där och det är bara att hoppas att Falun lyckas med sin plan. Jag vet inget alls om Falun som förening och eller arenan (som klubben äger men nu sägs vilja sälja till kommunen, reds anm) är uppbyggda med ägande hit och dit. Det jag kan tycka är att 3,1 miljoner under en säsong är väldigt mycket. Då borde man dragit i handbromsen för länge sedan.

Falun lyckades återställa fjolårets minusresultat och fick för några veckor sedan elitlicensen beviljad. Men för Storvretas del så väntar nu en jobbig säsong där man kommer få spela under handlingsplan igen, vilket innebär att man har ett år på sig att återställa underskottet till ett plusresultat. Enligt Ededahl så är den stora anledningen till att Storvreta hamnat här igen att man hade uppskjutna skatteskulder från pandemin som man betalade av för att räntekostnaderna är så hiskeliga att man inte kunde skjuta på det längre. Samt att man tappat sponsorer och publikintäkterna blivit mindre. 

Precis som för Kalmarsund och Växjö är det lönekostnader som kommer ses över till nästa säsong och Storvreta kommer bland annat att banta organisationen med tre personer.

– Vi har bantat ner vissa procentsatser på anställningar. Vi måste spara lite här och var. Allting måste bli billigare.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

 

 

 

Matchrapporter: Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö

Den här artikeln handlar om: