ELITLICENSEN
Foto: Adam Troy
SSL (Herr)

Nästa SSL-förening som gör miljonförlust den gångna säsongen

ANNONS

Kalmarsund, Växjö och Storvreta har redan gjort miljonförluster och nu ansluter även Helsingborg till den skaran.

I förra veckan skrev vi om att flera klubbar i SSL Herr har problem med ekonomin och att Kalmarsund och Växjö samt Storvreta gjorde brakförluster i mångmiljonklassen den senaste säsongen. Kalmarsund och Storvreta beräknades landa på runt tre miljoner back och Växjö runt tre och en halv miljon minus. Växjö har runt 15 miljoner på banken så för dem är inte elitlicensen i fara men för de två andra så måste man vända på ekonomin och redovisa ett plusresultat innan den 30 april nästa säsong för att inte nekas elitlicensen och tvångsdegraderas en serie.   

Nu står det klart att även en till SSL-klubb gjort en minusförlust i miljonklassen och inte kommer att klara av elitlicensen utan även dem kommer få spela kommande säsong under handlingsplan med förhoppningen att återställa ekonomin innan den 30 april. Det är FC Helsingborg som åter kommer få spela under handlingsplan efter att ha backat runt en miljon den nyss avslutade säsongen. 

– Vi får en varning och har på oss till den 30 april att vända detta, säger ordförande Markus Bergdahl till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

– Vi gick en miljon back den gångna säsongen. Resultatet beror helt på att vi tappar på intäktssidan. Vi hade budgeterat för 2,4 miljoner i sponsorintäkter men de landade på 1,3 miljoner.

Ordförandes förklaring till hur Helsingborg hamnat i samma sits som för två år sedan då föreningen genomgick ett ekonomiskt stålbad är att man inte lyckats attrahera tillräckligt många nya sponsorer och att klubben tappade 6-7 sponsorer den senaste säsongen som alla gick in med sexsiffriga belopp.  

De tre andra föreningarna med ekonomiska problem ovan skulle vända ekonomin genom att sänka lönekostnaderna både på organisationen och i spelartrupperna. Men det är inte aktuellt för Helsingborg som inte kommer att dra ner mer för de två personerna som är anställda på kansliet och de kommer heller inte göra några nedskärningar på herrlaget.

– Vi ska hämta hem de här pengarna på annat sätt vilket vi tror att vi kommer göra. Vår målsättning är att gå till slutspel med det här laget. Däremot kommer vi titta över våra leverantörskostnader, det är egentligen klassisk företagsekonomi för att få det att gå runt.


Jaromir Jagr testar innebandy

En av världens bästa hockeyspelare genom tiderna kör prickskytte i innebandy.

 

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: